Mannen vallen op ogen, niet op billen of borsten

Wie dacht dat mannen altijd maar naar het decolleté van vrouwen staren, heeft het mis. Ze zien het liefst een paar mooie ogen. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Utrecht in opdracht van Volkskrant Magazine.
Ruim 3.500 mannen, merendeels met een hbo- of universiteitsdiploma en in Nederland geboren, vulden online de vragenlijst in. Daaruit kwam ook naar voren dat mannen intelligentie belangrijker vinden dan uiterlijk en ze hebben liever een vrouw met een naturelle uitstraling. Onderzoeksleider Liesbeth Woertman, hoogleraar aan de UU: 'Voor mannen hoeft het optutten niet. Dat is de tragiek van het heteroseksuele misverstand.' Op de tweede plaats van belangrijke eigenschappen staat lief. Goed scoren ook vrolijke, zelfstandige vrouwen met gevoel voor humor. Woertman denkt dat het met de sociale wenselijkheid van de antwoorden wel mee valt. 'Mensen reageren vanuit de anonimiteit van hun computer. Een online vragenlijst is in de sociale wetenschappen een veelgebruikt en beproefd meetinstument.'

Bron(nen):   Volkskrant      

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Prikker

  Weet je… eye-tracking is een betrouwbaarder onderzoeksmiddel.
  Da’s alles wat ik zeg.

 2. vandehoedenderand

  Sja, ok. Nou ja. Onderzoek nummer zoveel. Ik kan me er wel in vinden overigens, hoor. Ik ga ook voor de slimme vrouw, bij voorkeur slimmer dan ik. En dat is niet moeilijk. Dus ik tref het. Lief, warme ogen, slim, humor, etc. etc. Clicheetjes allemaal.

  Maar goed, er zijn ook nog steeds zat mannen die alleen voor tieten en billen gaan. En die het mooi vinden als de vrouw er als een goedkope hoer uitziet. Vergis u niet. Maar ja, als je de groep ondervraagden bekijkt, is de uitkomst misschien niet zo verrassend. Doelgroep zoekt doelgroep allicht.

  Laat ik dit nog zeggen, ik houd niet van vrouwen die een slet zijn (geweest). Ze hoeft natuurlijk geen maagd te zijn (integendeel), zolang maar niet het hele hockey-elftal inclusief reserves, keeper en toeschouwers haar hebben uitgewoond.

  • marianne martens

   Prachtige reden om niets over je verleden te vertellen. Nu, toevallig ben ik ooit in contact geweest met heren van een Heren elftal hockey. Iets met Dal in de naam.Mijn neef vertelde dat al deze Heren incluis mijn familie, gehuwd, kinderen ‘s nachts hoeren lieten inrijden tijdens een mannenfeestje. Als tamelijk preutse tante, beetje beheersing moet toch kunnen, was ik geschokt, kon niet antwoorden en dacht alleen maar:” Hoe draait dit lustverlangen in al die hersens”?

   (in antwoord op vandehoedenderand)
 3. Paulraw

  ´Ruim 3.500 mannen, merendeels met een hbo- of universiteitsdiploma en in Nederland geboren, vulden online de vragenlijst in. ´

  Lekker representatief,soort D’66 achterban.
  Allemaal Randstad ook nog?
  Hoe komt het dat alleen gestudeerden reageren , op wat voor groep is die vragenlijst losgelaten,of via welke media is men benaderd?

 4. Templein

  Het blijft belachelijk voor zo’n onderzoek om dat aan mannen te vragen.
  Vrouwen zien als eerste waar mannen primair naar kijken.

  Inderdaad kijken de meesten naar ogen.
  Mij viel op dat onder oudere witte mannen met ambities in belangengroepen de blik naar de borsten wat vaker voorkomt.

 5. Harrie Vangangelt

  Vertel eens wat nieuws.
  Vertoon een foto van een bloot vrouwen lichaam zonder gezicht en ogen en je bent snel uitgekeken. Probeer je, als je naar de sauna bent geweest, maar eens een van de vrouwen te herinneren. Wat blijft hangen? Niet de zogeheten edele delen.

 6. Dead Silence

  Mooi vrouwen, en de interpretatie is verschillend per individu, zijn leuk om naar te kijken. Eerste indruk is een vleselijke maar wat bij blijft is het gezicht en het verbale. Dat geeft de doorslag. Een mooi gevonden maar dom mokkel heeft mij niets te bieden.

 7. utsjaermets

  Jaaaaaaaa, tietuhhhhhhhhhhh !!! Liefst met zo’n ventieleke zodat je ze kunt opblazen. En ook een botoxkop erbij met van de fronzende wenkbrauwen, en plastic in de billen. Mooi man….

 8. Bart_van_Oerle

  Ach er zijn gewoon zoveel dingen mooi aan een vrouw, we kunnen gewoon niet kiezen.

Reacties niet toegestaan