Henk Krol wil staat voor 137 miljard euro aanklagen: Al meer dan 50.000 aanmeldingen voor pensioenclaim

De stichting Pensioenvoldoen.nl wil de overheid gaan aanklagen wegens 'een evidente fout' bij de invoering van de Pensioenwet in 2007. Hierdoor zijn ruim 10 miljoen Nederlanders tussen 2008 en 2019 duizenden euro's misgelopen, in totaal minstens 137 miljard euro, volgens de initiatiefnemers.

Het kabinet zou destijds hebben verzuimd om de Europese regels voor indexatie (verhoging van pensioenen bij inflatie) mee te nemen in de wet. De website van Henk Krol en kompanen gaat als een trein. Ieder uur melden enkele duizenden nieuwe 'gedupeerden' zich aan op de website, waardoor de teller al ver boven de 50.000 aanmeldingen zou staan.

Claimcultuur
“De fout in de pensioenwetgeving werd recent ontdekt na een diepgaand onderzoek naar de wetgevingsgeschiedenis”, meldt de stichting op de website. Er komt een juridische procedure om een schadevergoeding te eisen. Dit gaat waarschijnlijk jaren in beslag nemen, maar de stichting geeft aan op basis van no-cure-no-pay te werken: alleen als een vergoeding wordt uitgekeerd, gaat zo'n 4,5 procent naar de stichting voor de juridische kosten.

Politicus Henk Krol zit in het bestuur van de stichting en is enthousiast over de kansen van de claim: “Europese regels gaan boven de Nederlandse wetgeving. Het kan ook zijn dat de rechter zegt dat de financiële consequenties te groot zijn, dan gaan we een bodemprocedure voeren. Of er moet eerst nog een advies vanuit Brussel komen”, zegt hij tegen het AD.

Legis Capital B.V. uit Rotterdam schiet de kosten voor, zegt de oud 50Plus-partijleider. “Nu zijn al juristen aan het werk voor de zaak. Daar zijn we blij mee, want de staat heeft diepe zakken. Deze partner durft het risico te nemen. Ik heb zeer goede hoop dat de rechter zo snel mogelijk een positieve uitspraak zal doen.”

Bron(nen):   AD.nl