Stagiaire brengt fraude van advocaat (die van de PVV-politicus) aan het rollen

De miljoenenfraude van Monique van H. - de Haagse frauderende vrouwelijke advocaat en partner van de PVV-politicus die zelfmoord pleegde - is ontdekt door een stagiaire. Het was studente Leontien Houweling die als eerste aan de bel trok over het gesjoemel met rekeningen en die zo de geruchtmakende fraudezaak aan het licht brak, schrijft het AD De tweedejaars studente rechten ontdekte eind februari dat haar baas Monique van H. cliënten meer liet betalen dan eigenlijk zou moeten. “Ik heb toen zelf een advocaat benaderd om te kijken of mijn vermoedens klopten”, vertelt ze. De man van de frauderende advocaat, die er ook bij was betrokken, schoot zichzelf deze week door het hoofd en werd dood gevonden. “Ik kende meneer Van Hal ook, het treft me heel erg wat er met hem gebeurd is”, aldus oud-stagiaire Houweling. “Maar de politie en de Orde van Advocaten hebben me verzekerd dat ik het juiste heb gedaan door aan de bel te trekken.”

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Evert De Waal

  Ja Leontien je hebt alles goed gedaan. Je had misschien ook eerst het kunnen voorleggen aan het kantoor waar je werkzaam was… Nee je hebt je moment of fame en het de houding waarmee je het heel ver gaat schoppen in de advocatuur: koel, zakelijk en geen gevoel.

  Evert

  • Cornelis Berend

   Volgens mij schop je het juist veel verder in de advocatuur als je dat soort zaken wél onder stoelen of banken schuift.

   (in antwoord op Evert De Waal)
 2. Indenvreemde

  Dat vraag ik me werkelijk af of zij zo wel betiteld mag worden. Ze zal ongetwijfeld de balans hebben opgemaakt.Intern melden of niet en ik vermoed dat de weegschaal naar extern is doorgeslagen om voor haar moverende redenen.De consequenties heeft zij nooit volledig kunnen overzien misschien wel inschatten. Maar zelfmoord is wel het laatste waaraan ik zou denken.Bovendien zou iemand dan nooit meer een kwalijke zaak aan het licht kunnen brengen omdat je in je gevoel gemanipuleerd wordt met dingen die zouden kunnen gebeuren.
  Ik vind dat ze juist heeft gehandeld. Aan de oppervlakte brengen van rotte appels in de maatschappij ipv de verder laten rotten en andere appels ook aansteken
  Zo zou de gehele maatschappij in een mum van tijd verrot worden en dat wil niemand.
  Wat mij betreft: Chapeau!!

Reacties niet toegestaan