Deze winkelketens kunnen de eindjes niet meer aan elkaar knopen

Kledingketen Etam heeft uitstel van betaling aangevraagd. Het bedrijf met winkels als Miss Etam en Promiss maakt al sinds 2012 verlies. Er zijn in de afgelopen jaren honderden mensen ontslagen bij de keten, maar het lukt nog altijd niet om winst te maken. Etam is niet de enige winkelketen die het moeilijk heeft in Nederland. Hieronder een overzicht van zakelijk blog NRCQ:
 1. In januari van dit jaar is Schoenenreus failliet verklaard. De keten is opgericht in 1969 en had ooit 200 filialen in Nederland en België.
 2. De laatste 36 winkels van Free Record Shop sloten in april vorig jaar.
 3. Hans Textiel met 160 vestigingen gingen in 2011 failliet. Een aantal filialen is overgenomen door Zeeman en Wibra.
 4. It's, de elektronicaketen, verloor in 2011 de strijd van Mediamarkt.
 5. Mexx met 315 vestigingen ging eind vorig jaar failliet. 1.500 mensen raken wereldwijd hun baan kwijt, waarvan 500 in Nederland.
 6. Blokker kwakkelt. Om het bedrijf te redden moeten 440 medewerkers worden ontslagen, 6 procent van het totaal.
 7. De oer-Hollandse Hema verkeert in zwaar weer. De 700 winkels met 10.000 werknemers draaien verlies en de omzet loopt terug.
 8. V&D kan de huur van haar panden niet meer betalen en op de salarissen van het personeel moet worden gekort in de hoop de keten overeind te houden.
 9. Schoenenwinkels Dolcis, Manfield, Invito en Scapino, allemaal van eigenaar Macintosh, draaien flinke verliezen. Met aandelenemissies en noodkredieten blijven de winkels voorlopig draaien.
 10. Halfords ging afgelopen oktober failliet, maar maakte een doorstart met 52 van de 130 filialen.
 

Bron(nen):   NRCQ      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. marianne martens

  Het zal geen verbazing wekken maar al deze bedrijven, even niet de werkmaatschappij constructies noemen, hebben jarenlang hele slechte waar verkocht met de uitstraling van een ijspegel voor de klant. Het is niet anders in het Politieke- en Bestuurlijke domein, men lapt de klant aan zijn laars, niet het grondpersoneel, maar de vreemde soeperende driehoek in de top is de ultra- kwade kracht, die werknemers de uitkeringsfabriek injaagt en met een uitkering worden behandeld alsof ze een crimineel zijn.Wanneer krijgen we als burger onze waardigheid weer terug?

 2. Marco Gorter

  Veel van deze ketens zitten voor mij in onbereikbare delen van de stad, pas na lang zoeken naar een plekje, parkeergeld betalen en stuk lopen kan ik ze bereiken. Op deze wijze voel ik mij niet welkom als gast. Gelukkig zijn er veel alternatieven.

 3. Xander

  De HEMA zou ik het liefst eigenhandig dichtspijkeren.
  Wat een vreselijke halal zaak, de Nederlandse klant heeft er niets meer te zoeken en dit gevoel is uitgekomen.
  De HEMA heeft de Nederlander geschoffeerd en Albert Heijn zit in dit zelfde smerige potje te roeren met hoofddoekjes achter de kassa en halal spul.

 4. Claudia

  de mensen kunnen gewoon niets meer kopen
  Al het geld gaat op aan vaste lasten en de (schrale) boodschappen
  Welkom in het neoliberale paradijs

  • Koper

   Dat is één van de hoofdoorzaken inderdaad. De middenklasse kalft af ter faveure van lage lonenbaantjes.

   Daarnaast is de demografie en etnische samenstelling van Nederland enorm veranderd de afgelopen 20 jaar en kopen steeds meer mensen via het internet. Waarom een tv bij de Mediamarkt kopen als je hem online thuisbezorgd kan krijgen voor 200 euro minder?

   Volgens de kenners moet er nog tussen de 8-33% winkeloppervlak verdwijnen!
   Wie heeft er trouwens nog een autodealer om de hoek?

   (in antwoord op Claudia)
 5. mike

  Noodzaak van een lening voor het tarief van 2% indien dus nu van toepassing met de nodige informatie via wrispermike@outlook.com
  1) Hun namen:
  2):
  3) Telefoon:
  4) Leningen Nodig:
  5) Duur van de lening:

  bedankt
  Mr. wrisper mike

  Antwoord op w.com…

Reacties niet toegestaan