Geen zin om te werken? Heel Nederland herkent zich in het verhaal van René

René Sielhorst schreef op LinkedIn dat hij die dag geen zin had om te werken. Er ging kennelijk een zucht van verlichting door werkend Nederland, want het bericht ging compleet viraal.

Het bleek een verfrissend geluid in een land, waar je normaal vooral hoort dat mensen héél druk zijn en óntzéttend genieten van hun werk. Sielhorst, die een bedrijfje heeft dat zich bezig houdt met gezonde leefstijlen, had na een verbouwing en op een dag dat de zon scheen gewoon geen trek om aan de slag te gaan. Met zijn bericht doorbrak hij een taboe. “Iedereen is altijd druk. Niemand die dan zegt dat hij een keer geen puf heeft. Werkgevers zouden er meer open voor moeten staan om een werknemer een day-off te geven als het werk dat toelaat.”

Arbeidspsycholoog Klaran van ‘t Vlie is het eens met René. “Velen denken dat je, als je druk bent, ook efficiënt bezig bent. Maar dat is helemaal niet zo. Het is juist goed om af en toe afstand te nemen van je werk als dat kan. Op het moment dat je je brein rust geeft, kunnen er nieuwe ideeën komen.” Ze vervolgt: “We gaan altijd maar door, door, door. Maar af en toe moet je jezelf opladen door iets anders te doen.”

En René? Die ging lekker het bos in, koffie drinken aan de waterkant en spelen met zijn kinderen.

Bron(nen):   RTL Nieuws