Johan Derksen beledigt. Een tussenstand

Geen categorie
donderdag, 28 april 2022 om 7:21
anp 405361889
Johan Derksen bestaat omdat hij beledigt. Het is zijn handelsmerk. Een kleine bloemlezing.
In april 2016 liet Derksen zich minachtend uit over Marokkanen. In het programma ‘Voetbal Inside’ zei hij dat “heel wat clubs naar de kloten zijn gegaan omdat ze in een wijk liggen met veel Marokkaanse gezinnen”.
In oktober 2016 nam hij de zwarte politica Sylvana Simons op de korrel nadat die ervoor gepleit had om zwarte piet te vervangen door veegpiet en televisiezender RTL haar was gevolgd. “Het enige nadeel aan het besluit van RTL, vind ik, is dat dat hysterische juffrouwtje Simons nu trots als een aapje door het land rent”.
In januari 2017 waren de darters aan de beurt. Derksen zei toen in ‘Voetbal Inside’ dat “darters nog net niet het Syndroom van Down hebben”, dat ze “een stelletje circusartiesten” zijn en “zeer ordinair cafévolk”.
In november 2017 haalde Derksen uit naar het vrouwenvoetbal. “De meiden zijn op hol geslagen. Het vrouwenvoetbal stelt geen reet voor. Er staan in Nederland veertig mensen te kijken”.
In november 2018 waren het homo's. Aanleiding was een petitie van twee homoseksuele voetbalsupporters met de vraag om de homofobe sfeer in voetbalstadions aan te pakken. “Ik laat me niet gek maken door twee hysterische jonge homootjes”, zei hij. “We moeten nu eens ophouden met te zeggen dat het zo verschrikkelijk moeilijk is om uit de kast te komen. Als je een beetje karakter hebt, dan kom je er gewoon voor uit.” Dat zou het voor homoseksuele voetballers ook makkelijker maken om uit de kast te komen.
In juni 2020 vergelijkt Derksen rapper Akwasi met zwarte piet en verklaarde “dat het wel meevalt met homo's in Nederland”. De ophef was zo groot dat verschillende sponsors van het televisieprogramma afhaakten en dat het Nederlandse voetbalelftal weigerde om zich nog te laten interviewen door het programma.
Bron(nen): HLN