Virologe die Covid-19 ontdekte: "Dit is slechts topje van de ijsberg"

Geen categorie
dinsdag, 26 mei 2020 om 9:24
000 1r00nz
De Chinese virologe Shi Zhengli denkt dat er veel meer gevaarlijke virussen opduiken als we niet meer doen om dat te voorkomen. Zhengli, die het huidige coronavirus identificeerde, noemt Covid-19 'slechts het topje van de ijsberg'.
In een interview met Chinese staatsomroep CGTN zei de virologe die al zestien jaar coronavirussen bestudeert bij vleermuizen: “Er zijn veel soorten vleermuizen en wilde dieren. De onbekende virussen die we al ontdekt hebben bij hen, zijn nog maar het topje van de ijsberg.
Als we de mensheid willen beschermen en een volgende uitbraak van een besmettelijk virus willen vermijden, moeten we deze virussen van tevoren leren kennen, zodat we indien nodig alarm kunnen slaan. Ze komen voor in de natuur, of we dat nu willen of niet. Als we ze niet bestuderen, kan er opnieuw een uitbraak plaatsvinden.”
Zhengli ontdekte al tientallen dodelijke virussen in grotten waar vleermuizen zitten. Door hun specifieke immuunsysteem zijn vleermuizen drager van een heleboel gevaarlijke virussen.
Bron(nen): HLN