Warmtecamera in museum ontdekt borstkanker bij vrouw

Een geluk bij een ongeluk: een vrouw ontdekte door een warmtecamera in een museum dat ze borstkanker heeft. In het Schotse museum Camera Obscura and World of Illusions zag ze dat haar linkerborst feller oplichtte.

De 41-jarige Bal Gill uit Slough, Berkshire maakte er een foto van en ging thuis opzoeken wat het te betekenen had. Ze las al snel dat oncologen soms gebruik maken van warmtebeeldcamera's om kanker op te sporen. In het ziekenhuis werd er inderdaad een vroeg stadium van borstkanker ontdekt.

De vrouw liet het museum weten: “In mei 2019 bracht ik met mijn familie een bezoekje aan jullie museum en zo kwamen we ook bij de zaal met de warmtecamera terecht. Zoals alle families zwaaiden we met onze armen en keken we naar de beelden die gegenereerd werden. We vonden het een beetje vreemd dat er bij mij een rood vlekje op mijn borst te zien was, zeker omdat dat bij anderen niet zo was. Ik nam er een foto van, waarna we de rest van het museum bezochten”, schrijft de vrouw.

Inmiddels is ze twee keer geopereerd. Er wacht nog een derde operatie om te voorkomen dat het uitzaait, laat ze nog weten.