Zo ga je om met jaloerse collega’s

Woody Allen zei ooit: 'People never hate you for your weaknesses, they hate you for your strengths.' Wat als de jaloezie van collega's uit de hand begint te lopen? Schrijver Rhymer Rigby geeft in zijn column op de Financial Times hiervoor enkele tips: Vermijd jaloezie Wees bescheiden over je werk. Hierdoor jaag je geen mensen in het harnas als jij succes hebt geboekt.

Dit is eraan te doen

Ga eerst na wie de oorzaak is van de jaloezie. Ligt het aan jou of toch aan anderen? Mensen kunnen het je niet kwalijk nemen als je jonger of bekwamer bent, maar wel als je arrogant bent.

Wat als het blijft duren?

Vraag jezelf af hoe belangrijk die jaloerse collega voor je is. Wanneer diegene belangrijk is voor werk of vriendschap kun je het beste een persoonlijk gesprek aangaan. Controleer hierbij je emoties, wees begripvol en geef hen de kans om hun kant van het verhaal voor te leggen. Zoek en vind een oplossing zonder beschuldigend over te komen.

Wat als zelfs dat niet helpt?

Soms kun je de jaloerse persoon niet op andere gedachten brengen. Stap echter niet direct naar de leidinggevende, dit kan nogal kinderachtig overkomen.

Bron(nen):   Financial Times  Express    

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Pieternel roodenburg

  Jaloezie is afgunst en valt niet te vermijden en zeker niet door te gaan slijmen tegen personen die je bloed willen drinken.Bezie ze als vampiers en bestrijdt hen overeenkomstig.

 2. Dominique Dewitte

  Beste Suzanne, ik zie dat je er een gewoonte van maakt onze artikels één op een over te nemen. Het is niet omdat je hier en daar een komma wijzigt dat het niet opvalt. We steken veel werk in het maken van goede samenvattingen Enige collegialiteit en elegantie wil wel dat je op zijn minst Express.be vermeldt. Met vriendelijke groeten,

  Dominique Dewitte
  Managing Partner
  Express.be

  64b, Rue Middelbourg –
  1170 Brussels
  Belgium

  Mob.: 0032 486 911825
  Off. : 0032 3 2896436
  ddewitte@express.be
  http://www.express.be

  • Suzan Crijns

   Beste Dominique.
   Mijn excuses hiervoor. Ik heb de link van express.be aan het artikel toegevoegd.
   Met vriendelijke groet, Suzan

   (in antwoord op Dominique Dewitte)

Reacties niet toegestaan