Rens Kroes verkoopt ‘gezond’ appelazijn: Trap er niet in

Rens Kroes heeft appelazijn in een flesje gestopt en probeert dit nu te verkopen voor 9,95 euro per halve liter. Het is ook te koop bij Albert Heijn. Daar kost het 1,79 euro voor driekwart liter, maar ze wil vast niet dat je dat tegen haar 364.000 volgers op Instagram vertelt.

Die probeert ze vooralsnog wijs te maken dat appelciderazijn goed is voor je huid, je spijsvertering en je algehele gezondheid. Het zou reinigend en maagzuurremmend werken. Daarom adviseert de voedingsgoeroe om dagelijks een glas water te nemen met twee eetlepels appelcider, wel van haar merk natuurlijk. Ze doet het zelf ook. Kroes, zus van Doutzen, heeft de heilzame werking van appelazijn overigens niet zelf bedacht. Ze lift simpelweg mee op een trend die is overgewaaid uit Hollywood.

Appelazijn bestaat al heel lang als dressing of marinade, niet als geneesmiddel. Astrid Postma-Smeets, expert Voeding en Gezondheid van het Voedingscentrum laat in het AD dan ook weinig heel van de gezondheidsclaims van de Friese goeroe. "Ons lichaam scheidt afvalstoffen uit via de lever en nieren, aldus Postma-Smeets. "Appelciderazijn heeft daar geen effect op en helpt dus niet om te ontgiften.”

De expert gaat verder: "Appelciderazijn is een zuur product en zal dus niet zorgen dat het maagzuur minder zuur wordt. Het is dus heel onwaarschijnlijk dat appelciderazijn helpt bij maagklachten. Ook is het erg onwaarschijnlijk dat appelciderazijn gunstige effecten heeft op de darmen omdat de maaginhoud die naar de darmen gaat altijd al zuur is", weet Postma-Smeets.

En over de effecten op de huid zegt ze: "Er wordt van allerlei voedingsmiddelen beweerd dat het een effect heeft op de huid. Voor al die claims is er eigenlijk geen goed bewijs. Niet voor een gunstig effect en ook niet voor een nadelig effect. Dat geldt ook voor appelciderazijn.”

Met dit soort middeltjes kun je nog denken 'baat het niet dan schaadt het niet', maar dat gaat in dit geval niet op. Appelciderazijn tast het glazuur van je tanden aan. Drink het daarom altijd met een rietje. Verder kun je er keel- en maagklachten van krijgen vanwege de hoge zuurgraad. Tenslotte kan azijn effect hebben op medicijnen in de maag.

Dit bericht bekijken op Instagram

Ik was dit weekend lekker in Fryslân, heerlijk opgeladen. Deze foto maakte mem vanochtend voor mij. Zo gelachen want hoe maak je nou een leuke foto met appelazijn? Dit is ‘em dan, is ie niet prachtig? ;) Anyways, 1 OKTOBER starten we met z’n allen met de #appelazijnchallenge. Yea! Waarom? Omdat ik zo enthousiast over het product troebele appelazijn ben en het graag mijn ervaring met jullie wil delen. Ik ben er mee opgegroeid en gebruik het al jaren in mijn (zoete) baksels, dressings, dips + ik drink dagelijks een glas water met 1 of 2 el troebele appelazijn. Het houdt naar mijn ervaring mijn lichaam gezond! Mijn huid wordt er beter van maar het is ook goed voor mijn spijsvertering (wil het bijna niet zeggen want dat moet de focus niet zijn maar het kan ook helpen bij het afvallen, iig dat is mijn ervaring)! En omdat het zoveel gezondheidsvoordelen heeft, en het een echte musthave is in je keukenkastje, heb ik er zelf ééntje op de markt gezet genaamd #GUCOT appelazijn die je op mijn webshop Powerfoodies Market.com @powerfoodies kan kopen. Mijn appelazijn is een natuurproduct gemaakt van gefermenteerde appels en is biologisch, ongepasteuriseerd & ongefilterd incl. de “moeder”. De kolonie azijnzuurbacteriën zit er nog in, wat betekent dat de goede mineralen en vitaminen er ook nog in zitten. Het is dus van hoge kwaliteit en daar ben ik heel trots op ;) Doe je mee? DE CHALLENGE | 1 OKTOBER 1. First things first: koop de #gucot appelazijn (swipe omhoog in mijn verhaal of klik op de link in bio) - Je hebt voor 1 maand ongeveer 2 flessen nodig. 2. Drink vanaf 1 OKTOBER een maand lang 1 of 2 x per dag een glas water met 1 el appelazijn. Het liefst voor je ontbijt en eventueel voor je avondmaaltijd. + wel met rvs @powerfoodies rietje natuurlijk ;) ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 3. Deel je ervaring met #appelazijnchallenge Wie doet er met mij mee? -X- Rens NOTE: Twijfel je? Raadpleeg dan wel eerst even je arts natuurlijk. Picture by: MEM 💋

Een bericht gedeeld door Rens Kroes (@renskroes) op

Bron(nen):   AD