Het bewijs dat je overal overheen kunt komen

Na het bestuderen van 20 jaar aan onderzoek en enquêtes uit Duitsland vonden onderzoekers bewijs dat mensen na een tegenvallende gebeurtenis in hun leven weer terugkeren op hun oorspronkelijke niveau van geluk. Door de dood van een echtgenoot bijvoorbeeld zakt het geluksniveau drastisch maar na een jaar gaat dit niveau alweer omhoog en na twee jaar kan dit niveau zelfs stijgen boven het oorspronkelijke niveau. Dit geldt ook voor andere negatief, maar ook positieve gebeurtenissen. Mensen komen eroverheen. Hieronder zie je een aantal grafieken afkomstig uit de paper: Mannen: Vrouwen:  

Bron(nen):   Business Insider  Wiley    

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. knot_i

    Inderdaad aardig, hoor, het bewijs dat je over de dood van een geliefde heengroeit. Maar die plaatjes over het huwelijk… en dan die van scheiding ernaast… Je zou er bijna het “wetenschappelijk” bewijs in zien dat levenslange huwelijken niet horen te bestaan :-).

  2. Martijn Spits

    Ligt het aan mij of is dit het bewijs dat veel vrouwen hun man van kant maken als ze lastig beginnen te worden? 🙂 (zie grafiekje widowhood bij vrouwen)

Reacties niet toegestaan