De moeder van het rauwe eten begint een website voor andere ouders

De moeder die haar 15-jarige zoon Tom alleen rauw voedsel laat eten komt deze maand met een website waarmee ze ouders bewust wil maken van gezond eten. Dat zei ze gisteravond in Hart van Nederland. Volgens haar moet je nooit iets eten wat gekookt is en uitsluitend eten wat niet dierlijk is. Dat geeft ze ook te eten aan haar zoon. Vorige maand ontstond daarover een grote rel en dreigde bureau Jeugdzorg in te grijpen en het kind uit huis te plaatsen. De kinderombudsman bereikte toen een compromis.

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jannie Ooms

  Het mens is een gekkin. Haar zoon is slachtoffer van haar waandenkbeelden.
  Ik vind het maar vreemd dat Jeugdzorg dat joch niet uit huis heeft geplaatst.

  • Gold Forever

   In de ogen van de gemiddelde Nederlander is de moeder doorgeslagen, maar een kind bij een moeder weghalen is wel heel rigoreus. Laat het kind zelf eens spreken, wellicht houdt het kind net zoveel van zijn moeder als jij van jouw moeder. Doe je er dan goed aan om het kind weg te halen? Ik weet wel zeker van niet. Voorlichting is beter, dus wat mij betreft de juiste beslissing. Ik zie verschrikkelijk veel gezinnen in Nederlande die hun kinderen regelmatig vet eten geven, junk food, McDonalds, etc. Moeten die kinderen ook uit huis geplaatst worden? Natuurlijk niet. Dat is nu eenmaal de maatschappij. Sommigen worden gelukkig geboren en anderen niet. De een heeft domme ouders en de ander verstandige ouders.

   (in antwoord op Jannie Ooms)
   • Jannie Ooms

    Voorlichting en advies van voedingsdeskundigen hebben niet mogen helpen. De jongen heeft inmiddels een groeiachterstand en het is ook waarschijnlijk dat zijn leer- en denkvermogen worden beïnvloed door de gekte van zijn moeder.

    Hoe ingrijpend een uithuisplaatsing ook is, het zou misschien toch voor het welzijn van het kind beter zijn geweest.

    (in antwoord op Gold Forever)
 2. Liza

  Ik zou zo de knop om willen zetten zoals deze moeder ook heeft gedaan.

  Niet alleen voor mijzelf maar zeker ook voor mijn beide dochters van 19
  en 16 jaar. Wij zijn al bezig ons eetpatroon een beetje te veranderen
  maar dat levert nog steeds niet de goede resultaten op. We hebben
  alledrie behoorlijk wat kwaaltjes zoals aambeien waar we al wel voor naar een homeopaat
  of andere alternatieve geneeswijzers zijn geweest maar dan wordt het
  helaas tijdelijk opgelost. Ik zou hier zo mee willen beginnen maar wil
  goed advies en begeleiding.

 3. kees12345

  @Liza, ik schrik van jouw reactie. Denk jij echt dat het gezond is waar deze mensen mee bezig zijn? Ben je al eens bij de dokter geweest om jouw

  aambeien behandelen? Misschien eet of drink je elke dag wel iets wat heel slecht is, waardoor jij deze kwaaltjes krijgt? Heb je daar al eens aangedacht?

  Ik heb zelf bij de documentaires van rauw gekeken en schrok me kapot en vond het raar dat er bijna niets over in het nieuws was. Tot een jaar geleden toen kwamen ze uitgebreid aan bod in het nieuws en terecht ook. Absoluut niet gezond hoe mager deze mensen zijn! Ze vertelt wel dingen die waar zijn, maar ze drijft te ver door waardoor het weer ongezond wordt.

Reacties niet toegestaan