Je ringvinger verklapt hoe succesvol je bent of wordt

Opleiding, uiterlijk en talent doen er niet meer toe. Kijk naar je ringvinger. Is deze lang? Dikke kans dat je dan over karaktereigenschappen beschikt die leiden tot een succesvolle carrière. Dat ontdekten Italiaanse economen. De economen onderzochten meer dan 2.000 Italiaanse mannen en vrouwen die een klein bedrijfje hadden. Daarbij werden foto's gemaakt van de handen van de ondernemers. Vervolgens werden de lengtes van de wijs- en ringvingers van de proefpersonen met elkaar vergeleken. En wat bleek? Degenen met een een langere ringvinger bleken meer inzicht te hebben, vaker risico's te nemen en assertiever te zijn. Ook hadden deze personen meer succes in competitieve sporten, zoals skiën. Hoe lang moet je ringvinger dan zijn? Zo'n 10 tot 20% langer dan je wijsvinger. Die lengte hadden de meest succesvolle ondernemers. Zij leidden vanzelfsprekend ook de grootste, snelst groeiende bedrijven en gingen beter om met een hoge werkdruk.

Bron(nen):   Daily Mail      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Mijn wijsvinger is langer dan mijn ringvinger, beide handen. Zal wel uitzondering zijn. Of onderzoek betreft een puntenwolk die men fit met een lijn.

 2. addicoco

  Zelfde verhaal is ook al eens opgehangen voor sexuele activiteit. Nou, mijn ringvinger is ruim 1 cm langer dan mijn wijsvinger, maar ik ben al 3 keer failliet gegaan en ook al 3 keer gescheiden. Succes verzekerd dus.

 3. addicoco

  Bovendien kan je je iets afvragen bij de “Italiaanse economen”, waren dit niet gewoon krantenlezers? http://www.independent.co.uk/news/science/success-isnt-written-in-the-stars-its-in-the-length-of-your-fingers-1334251.html

 4. John

  Ha ha, mensen gefixeerd op hun eigen ringvinger zijn vast niet succesvol. Wat een kul zeg. Ik zal eens kijken hoe het precies zit met tenen, daar is ook vast veel wijsheid uit te ervaren. Lang geleden dacht men ook precies te weten wie er crimineel zouden worden: mensen waarvan de ogen dichter bij elkaar staan dan gemiddeld, ook mensen met doorlopende wenkbrauwen waren zeer verdacht. 😉

 5. Bart Matthesius

  Ik dacht altijd dat ik successvol was maar dat valt tegen.

Reacties niet toegestaan