Seks maakt je slimmer

Regelmatig seks hebben maakt je slimmer en dan vooral degenen die net een nieuwe relatie hebben. Hun zenuwgroei is groter, wat de alertheid bevordert. Ook moedigt seks de groei van hersencellen aan in het deel dat verantwoordelijk is voor het geheugen en leervermogen. Verder zou seks de hersenen beschermen tegen mentaal verval door meer voedingsstoffen naar het brein te brengen. Dat ontdekte onder meer een groep Italiaanse wetenschappers van de Universiteit van Pavia. Zij namen bloedtests af bij 3 verschillende groepen proefpersonen: mensen die nog maar net verliefd waren, mensen met een langdurige relatie en vrijgezellen. De eerste groep had duidelijk een grotere zenuwgroei dan de twee anderen. Maar hoe langer een stel bij elkaar was, hoe minder de zenuwgroei werd. Zenuwgroei is cruciaal voor de mentale alertheid en het menselijk welzijn. Verder geeft seks het hersenvermogen een boost. Uit ander onderzoek, uitgevoerd op 2 groepen ratten, bleek dat de groep seksueel actieve ratten niet alleen een grotere groei van zenuwcellen had, maar ook een lager gehalte van stressvermogen, dan de groep ratten die geen seks mocht hebben. Seks zou de groei van hersencellen in dat deel van het brein stimuleren dat verantwoordelijk is voor het geheugen en het leervermogen. En hoe meer seks je hebt, hoe meer cellen er groeien. Tot slot zou seks onze hersencellen beschermen tegen verval en dementie. Het zorgt voor een verhoogde bloedstroom naar de hersenen, wat het zuurstofgehalte verhoogt en ook een verse aanvoer van voedingsstoffen betekent.

Bron(nen):   Daily Mail  Bron foto    

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. John

  Hoera, Italiaanse onderzoekers, ongetwijfeld gesponsord door Berlusconi, bevestigen dat hij de slimste oude man van Italië moet zijn.

 2. willemZ

  Typisch toch dat dit soort lichtgewicht wetenschappelijk nieuws iedere keer weer gepubliceerd wordt als onweerlegbare zekerheid. Het gaat allemaal om correlatie-onderzoek. Daarbij weet niemand wat oorzaak en gevolg is en of er nog andere factoren een rol spelen. Misschien hebben slimmere mensen wel meer verbale vermogens en praten zij (van nature) makkelijker iemand het bed in.
  Ook zoiets: ‘En hoe meer seks je hebt, hoe meer cellen er groeien’. Wie zegt er dat dit door de seks zelf komt? Wat is oorzaak en wat is (weer) gevolg?
  En wat hiervan te denken: ‘Het zorgt voor een verhoogde bloedstroom naar de hersenen zorgen, wat het zuurstofgehalte verhoogt en ook een verse aanvoer van voedingsstoffen betekent’?
  Beste Marlies, ga eerst eens op je Nederlands letten voordat je op de verstuurknop drukt.
  Tenslotte: een verhoogde bloedstroom naar de hersenen krijg je ook als je gaat hardlopen, zwemmen, fietsen of welke inspanning dan ook verricht. Slimmere mensen letten meestal meer op hun gezondheid en zullen dus ook meer en bewuster bewegen.
  Let wel: Seks is prima. Maar ook: Seks verkoopt.
  Die ‘wetenschappers’ (wie zijn die grote geesten Marlies?) van de Universiteit van Pavia weten dat ook en moeten nu eenmaal eens in de zoveel tijd hun verplichte bijdrage leveren aan het wetenschappelijk circuit.

  Dat hebben ze hierbij gedaan en daarmee de media weer volop bediend.
  Chapaeu!

Reacties niet toegestaan