Vrouw wordt neergeschoten. Borstimplantaat redt haar leven

Een 30-jarige vrouw werd 's nachts op straat neergeschoten. Een borstimplantaat redde waarschijnlijk haar leven. Het is volgens artsen het eerste gedocumenteerde geval waarbij een siliconenimplantaat een kogel afbuigt.

Het incident gebeurde niet zo lang geleden in Ontario, Canada. Zowel de schutter als het wapen zijn nooit gevonden. "De patiënt vertelde dat ze over straat liep en plots een hevige hitte en pijn voelde in haar linkerborst. Toen ze keek zag ze bloed," schrijft het onderzoeksteam onder leiding van plastisch chirurg Giancarlo McEvenue.

In het ziekenhuis bleek dat ze vanaf de zijkant van dichtbij was neergeschoten. Het kogelgat zat bij haar linkerborst, maar de kogel zelf zat achter haar rechterborst. De kogel werd verwijderd evenals de siliconenimplantaten.

Volgens de onderzoekers zou de kogel haar hart hebben getroffen als het linker borstimplantaat hem niet zou hebben afgebogen. "Gezien het traject van de kogel is de enige mogelijkheid dat het linker implantaat voor een afbuiging heeft gezorgd," schrijven de onderzoekers. "Dit implantaat ligt over het hart en heeft daarom waarschijnlijk het leven van de vrouw gered."

Bron(nen):   Science Alert