4 mythes over stress

Stress is iets waar veel mensen vaak last van hebben en toch weten we er weinig van. Een paar misverstanden om op te ruimen: 1. Van stress raak je gemotiveerd. Andrew Bernstein, auteur van "The Myth of Stress", legt uit dat dat onzin is. Het is hooguit andersom: omdat je voor iets heel erg gemotiveerd bent - bijvoorbeeld voor dat sollicitatiegesprek - raak je in de stress. Maar het levert je dus niet iets op 2. Een beetje alcohol maakt me rustig. Niet waar: alcohol verhoogt juist de aanmaak van het stresshormoon cortisol. Het helpt je dus niks. Tenzij je zoveel drinkt dat je nergens meer last van hebt. Maar een enkel glas maakt je stress niet minder 3. Van stress kun je een maagzweer krijgen. Ook niet waar. een maagzweer krijg je van een bacterie. Wat wel kan is dat je door stress meer maagzuur produceert en daardoor maagpijn krijgt 4. Stress hoort bij succes. Volgens Bernstein is het waarschijnlijk omgekeerd. Zeer succesvolle mensen gaan uitstekend om met spanning en daarom zijn ze succesvol

Bron(nen):   Huffington Post      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Petra

  Spelfout: ‘Het is hooguite andersom’

 2. Peter Smokers

  Denk het ook. Hoe zit het dan met de mythe dat je van stress van alles kunt krijgen. Denk dat dat ook grotendeels (niet) waar is.
  Stress verergert het wel. Alleen van stress zul je niks krijgen, maar het al moeten hebben.

  • Oh_Oh_SarCastro

   Er zijn volgens mij genoeg onderzoeken die aantonen dat stress het cortison gehalte doet stijgen en de aanmaak van witte bloedcellen remt. Dat op zijn beurt weer een slechte invloed is op je immuunsysteem. dus de kans dat je “van alles” kunt krijgen wordt wel degelijk verhoogd door stress.

   (in antwoord op Peter Smokers)

Reacties niet toegestaan