Jonge tweelingzussen sterven drie dagen na elkaar aan coronavirus

De 37-jarige tweeling Katy en Emma Davis stierf drie dagen na elkaar in het Britse Southampton General Hospital aan de gevolgen van Covid-19. Ze hadden onderliggende gezondheidsproblemen.

Katy was kinderverpleegkundige en overleed dinsdag. Haar zus Emma, oud-verpleegster, stierf vrijdag in hetzelfde ziekenhuis. Hun zus Zoe vertelt: "Ze zeiden altijd dat ze samen ter wereld kwamen en ook samen dood zouden gaan." Ze zegt dat het 'een geweldig duo' was, dat helaas al enige tijd met gezondheidsklachten kampte. "Er zijn geen woorden voor om te beschrijven hoe speciaal ze waren," zegt Zoe.

Katy werkte in het Southampton-kinderziekenhuis en werd door collega's geprezen om haar tomeloze inzet. "Voor Katy was de verpleging meer dan een baan," klinkt het. Ze werd positief getest voor Covid-19 toen ze werd opgenomen. Dinsdagavond overleed ze. Emma werkte tot 2013 in hetzelfde ziekenhuis.

"Ze had dezelfde aandoening als Katy en was al ziek voor ze werd opgenomen voor Covid-19," aldus hoofdverpleegkundige Gail Byrne. "Het is overbodig om te zeggen hoe verschrikkelijk tragisch dit is voor hun familie en iedereen die hen kende."

Bron: BBC