Mogelijk duizenden paarden in rundvlees uit Oss

Vleesverwerker Willy Selten uit Oss heeft mogelijk duizenden paarden door zijn vlees verwerkt. Dat zei inspecteur-generaal Harry Paul van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) in Nieuwsuur.
De NVWA heeft in eenvijfde van de monsters die in het bedrijf van de vleesverwerker zijn genomen paard aangetroffen, aldus Paul. „Wij sluiten zeker niet uit dat het om duizenden paarden gaat”, voegde hij eraan toe. Juridisch adviseur Frank Peters van Selten ontkende in Pauw & Witteman vermenging van rund- met paardenvlees op grote schaal. Volgens hem is recent bij een partij een vergissing gemaakt waarbij paardenvlees en rund vermengd raakten. Een paard dus, of duizenden paarden. Wie heeft gelijk

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. John

  Ik zag Willy Selten op tv met een zwart balkje voor de ogen. Dat zegt veel…

 2. catchit64

  Is het in Nederland niet zo dat iemand pas schuldig is als de rechter dat heeft bepaald?
  Ik ken de man niet, heb er niks mee en misschien is het wel een boef, maar volgens mij is iedereen wel heel erg stellig met beschuldigingen en steeds met zijn naam vol in het nieuws.

  Weet je nog… toen het om moslims ging? Mohammed B, Samir A en ga zo maar door.
  Is dit nu meten met 2 maten of moet er willens en wetens iemand genadeloos worden neergeknuppeld nog voordat hij is veroordeeld?

 3. trixie mixie

  Paardevlees is over het algemeen een gezonder stuk vlees dan varkens en andere rundervlees dus wat is het probleem ?

Reacties niet toegestaan