Nancy Pelosi noemde Trump morbide obees: Is hij dat ook?

Voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, noemde president Trump morbide obees in een reactie op zijn onthulling dat hij het gevaarlijke 'coronamedicijn' hydroxychloroquine slikt. Twitter vraagt zich nu af: heeft Donald Trump ook echt dodelijk overgewicht?

Volgens Pelosi is het voor de president extra gevaarlijk om het omstreden middel te nemen, 'vanwege zijn leeftijd en zijn gewichtscategorie, morbide obees'. Maar is de president echt zo dik, dat het dodelijk is?

Het simpele antwoord is: nee. Een gezond BMI ligt tussen de 19 en 25. Voor morbide obesitas wordt een BMI aangehouden van meer dan 40. Dat betekent dat een man van 1,80 meter minstens 130 kilo moet wegen, wil er sprake zijn van dodelijk overgewicht.

Zo dik is Donald Trump niet, althans niet volgens de arts van het Witte Huis. Die concludeerde in februari 2019 tijdens de jaarlijkse controle van de president dat hij iets meer dan 110 kilo weegt bij een lengte van 1,90 meter. Dat komt neer op een BMI van 30,4. Nog steeds veel te zwaar, maar niet morbide obees, concludeert CNN.

Bron(nen):   CNN