Als je dagelijks insmeert tegen zonnebrand blijft je huid jeugdiger

Dermatologen  beweren al lang dat het goed is om dagelijks zonnebrand-creme te gebruiken, maar daarvoor is nu, schrijft de Wall Street Journal, ook deugdelijke wetenschappelijk bewijs. Een grote groep volwassenen onder de 55, woonachtig in een zonnig deel van Australie,  werd verdeeld in twee groepen. De ene groep moest zonnebrandmiddelen gebruiken zoals ze dat gewend waren. De andere helft kreeg zonnebrand-creme met factor 15 en tegen hen werd gezegd het dagelijks aan te brengen. Bovendien moesten ze zich opnieuw insmeren als ze in het water waren geweest, of als ze erg hadden gezweet. Aan het begin van de studie waren er siliconen afdrukken van de handen van de deelnemers gemaakt. Aan het eind van de studie, 4,5 jaar later werd door getrainde waarnemers gevraagd de rimpelingen en beschadigingen van de huid te graderen. Het bleek dat de huid van de smeerders aanzienlijk jeugdiger en onbeschadigder was gebleven dan die van de niet-smeerders. Er waren 24% minder rimpels en andere beschadigingen. Behalve goed tegen huidkanker, is zonnebrand-creme dus ook goed tegen de gevolgen van de ouderdom

Bron(nen):   Wall Street Journal      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. snorkel

    Dit komt doordat huidcellen zich sneller vernieuwen als gevolg van de ingrediënten van de zonnebrandcreme, oa vitamine B. Dat zorgt inderdaad voor een continue jongere houd. Echter, aangezien de huidcellen zich niet onbeperkt kunnen vernieuwen, zullen deze mensen op (veel) latere leeftijd juist een veel oudere huid hebben. Ze hebben de capaciteit van de huis om zichzelf te vernieuwen ‘opgebruikt’. Dus als je gaat voor (relatief) korte termijn, dan doen. Als je gaat voor de lange termijn, dan zeker geen zonnebrandcreme met vitamine B gebruiken!

  2. Marcel van Houten

    Er zijn juist steeds meer aanwijzingen dat zonnebrandcreme kankerverwekkend is, maar degelijk onderzoek kun je van de bron niet verwachten.

Reacties niet toegestaan