Mooie mensen hebben het een stuk makkelijker: 8 bewezen voordelen

Het staat vast dat knap en mooi zijn je hele leven prettiger maakt. Schoonheid is niet subjectief, zoals wel wordt beweerd. Zowel mannen als vrouwen zijn het er over eens wie mooi is en wie niet. Hoge jukbeenderen, volle lippen, grote ogen en een smalle kin worden geassocieerd, door culturen heen, met aantrekkelijkheid in vrouwen. Bij mannen zijn het juist een grote kaak en brede kin. Voor beide geslachten geldt: gladde huid, glanzend haar en een symmetrisch gezicht. Die uiterlijke kenmerken worden in verband gebracht met gezondheid, goede genen, intellect en succes. En de andere mensen belonen mooie mensen.  Uit wetenschappelijk onderzoek blijken de volgende 8 voordelen voor mooie mensen 1. Van mooie mensen wordt gedacht dat ze gezonder zijn 2. Mooie mensen zijn feitelijk ook gezonder 3. Mooie mensen vinden gemakkelijker een partner 4. Mooie mensen zijn gemiddeld iets intelligenter 5. Mooie mensen overtuigen gemakkelijker 6. Mooie mensen verdienen meer geld 7. Mooie mensen schoppen het verder in de politiek 8. Mooie mensen worden gezien als aardiger en betrouwbaarder  

Bron(nen):   Business Insider      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Oh_Oh_SarCastro

  LOL! Punt 7…

 2. JerushaG

  En dan nu de negatieve punten:

  1. Een mooi mens wordt gezien als fraai object object/ding van de schepping i.p.v. als een mens met gevoelens en waardigheid.

  2. Mensen luisteren slecht naar wat mooie mensen zeggen, té gebiologeerd door hun uiterlijk.

  2. Altijd gelul aan hun kop als ze over straat lopen (“hééé, tsss, schatje, pssst, lekker wijf; lekker ding”). Dit geldt natuurlijk voornamelijk voor mooie dames. (Hoewel fraai geschapen (jonge)mannen voor ordinaire meisjesgroepen of aangeschoten meisjesdisputen ook niet veilig zijn: “hóóóeee, lekker kontje!”)

  3. Last van ongewenste intimiteiten en handtastelijkheden van brutale, zelfingenomen, onbeschofte heerschappen. (Dit overkomt voornamelijk vrouwen, maar er zijn ongetwijfeld ook mannen die door onbeschaamde homoseksuele mannen lastig worden gevallen.)

  4. Men denkt dat je het dan op andere vlakken ook wel zal hebben getroffen (terwijl je misschien wel heel veel tegenslagen hebt gekend in het leven), en gunt je daarom het licht in de ogen niet.

  5. Je weet nooit of een man met je bevriend wil zijn om jou als persoon of dat hij hoopt je ooit de koffer in te kunnen lullen.

  6. Mooie mensen mogen niet boos kijken, want anders worden ze voor arrogant – of bitch – versleten.

  7. Men denkt, omdat je mooi bent, dat je verder niet veel in je mars hebt (bijv. “het is een mooie jongen, maar veel zit er verder niet in”).

Reacties niet toegestaan