Simpel trucje: zo biedt je mondkapje veel meer bescherming

Een van de redenen om te twijfelen over het nut van een mondkapje is de manier waarop het nét niet aansluit op je gezicht. Het coronavirus kan door alle gaten en kieren met gemak naar binnen. Maar niet als je dit trucje toepast.

De Chinees-Canadese tandarts Olivia Cui deelt wel vaker handige tips op haar TikTok-kanaal. Deze keer legt ze uit hoe je een mondkapje beter laat aansluiten op je gezicht. Vooral bij mensen met een klein gezicht zit het kapje aan de zijkanten vaak te los.

Om dat op te lossen adviseert Cui om het mondkapje dubbel te vouwen in de lengte en een knoop te leggen in de beide oorlussen. De knoop moet zo dicht mogelijk tegen de stof van het kapje aan zitten. Daarna zitten er aan de zijkanten nog twee ronde gaten. Die duw je naar binnen. Als je het mondkapje weer op doet, zul je zien dat het veel beter zit.

De tip werkt kennelijk goed, want het regent complimenten onder het filmpje, dat al meer dan 3,6 miljoen keer is bekeken.

@oliviacuidmd

Highly requested 60s version of my viral mask hack ##fyp ##doctorsoftiktok ##masktutorial ##covid19 ##viral ##maskhack ##learnontiktok

♬ original sound - oliviacuidmd