Een foetus van 20 weken voelt pijn en drie andere onzin argumenten tegen abortus

In de VS neemt het (rechtse) huis van afgevaardigde vermoedelijk een wet aan die abortus na meer dan 20 weken buiten de wet verklaart. Het hele arsenaal drogredenen rond abortus is volgens Mother Jones weer langsgekomen 1. Een foetus van 20 weken voelt pijn. Volgens sommige abortustegenstanders zelfs veel heftiger dan wijzelf. Objectieve wetenschap zegt dat de hersens van een foetus van 20 weken nog te onvolgroeid zijn om pijn te voelen. Dat begint op zijn vroegst bij 24 weken 2. Van verkrachting wordt je zelden zwanger. Er zijn onzinbeweringen die toch altijd maar weer de kop opsteken, als het minster van Loch Ness. Dit is er een van. Het vrouwelijk lichaam zou zich veweren tegen bevruchting van verkrachting. Lariekoek. De kans zwanger te worden van verkrachting is net zo groot als bij normale gemeenschap 3. Abortus leidt tot allerlei psychische aandoeningen, waaronder bipolaire storing, alcoholisme en zelfmoord. Ooit vastgesteld door een geestverwant van Diederik Stapel op basis van onzin bewijs.  4. Van abortus stijgt je kans op borstkanker. Wetenschappelijk weerlegd

Bron(nen):   Mother Jones      

14 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  De populariteit van drogredenen moet je zien als een sociale versie van de economische wet “vraag creëert aanbod”. Mensen willen zo graag dat iets waar is dat ze elk argument aanvaarden dat een ondersteuning zou kunnen zijn ongeacht het waarheidsgehalte.

  Dit gebeurt natuurlijk bij alle onderwerpen en het wordt nog moeilijker te ontwarren als overheden er ook in gaan geloven en invloed uitoefenen via subsidies en propaganda, denk b.v. aan het geloof in de houdbaarheid van de euro, de redding van Griekenland, windmolens, zonnepanelen, electrische auto’s, banenplannen, etc., etc.

  • Genuine_Defector

   Bovendien zijn er tegenwoordig zoveel overbodige (Stapel)onderzoeken dat je altijd wel je eigen wens kunt onderbouwen. Het is cherrypicking, wat dat betreft.

   Wat hierboven verder niet wordt vermeld, is dat het met name religieus geïndoctrineerde lieden zijn die tegen abortus zijn. Wat mij betreft zouden religieuze argumenten in het (publieke) debat geen enkele waarde mogen hebben.

   (in antwoord op kletsmajoor)
 2. Erik Tijssen

  Wat mij altijd verbaast is dat voor geboren leven, hoe prematuur ook, alles gedaan wordt om het in leven te houden als er maar enige kans is. Maar zolang het ongeboren is, mag je het ‘gewoon’ doodmaken.

  • kletsmajoor

   Die bewering klopt niet. Voor de geboorte mag alleen vóór 24 weken een abortus worden uitgevoerd. Maar ook na de geboorte wordt niet altijd alles gedaan. Als door artsen en ouders wordt beoordeeld dat er onvoldoende kwaliteit van leven zal zijn, mag de behandeling gestopt worden.

   (in antwoord op Erik Tijssen)
 3. Cees de Vries

  Er is juist wel een correaltie tussen abortus en psychologische schade:
  “Op basis van deze publicatie heeft de American Psychological Association een statement waarin een verband tussen abortus en psychologische schade werd ontkend, ingetrokken. ”
  http://www.medische-ethiek.nl/modules/news/article.php?storyid=392
  (helemaal onderaan het artikel)

 4. RhodBerth

  Klopt, drogredenen, net zoals: “Een foetus is geen mens” en “een foetus is een parasiet” en “een vrouw mag zelf weten wat er in haar buik gebeurd”

  Beide kanten van de zaak hanteren het drogreden wapen met verve.

  Zelf ben ik pro-choice en pro-life.
  Ieder heeft het recht om keuzen te maken, en als die keuzen gemaakt zijn dan moeten we het menselijk leven dat ontstaat als gevolg van die keuzen niet doden.

  Dus: als je kiest om seks te hebben, kiest om dit zonder voorbehoedsmiddelen te doen, kiest om als er iets mis ging geen morning after pill te gebruiken, dan moet je ook de gevolgen accepteren.

  Maar als je geen keuze had, dus bv. verkrachting, dan mag de moeder de afweging maken tussen twee kwaden. De vrouw in kwestie zal het daar moeilijk genoeg mee hebben, en verdient daarbij alle steun, zeker omdat ze niet gekozen heeft om in deze moeilijke situatie terecht te komen.

  Verder zijn er natuurlijk uitzonderingen te bedenken, met name als het leven van de moeder in gevaar is of als het kind niet levensvatbaar is.

 5. jan bosscher

  Beetje een vreemde foetus op de foto.

 6. Karel Kritisch

  Abortus is iets waar je niet luchtig over moet doen. Je ontzegt toch iemand het leven. Als er geen zwaarwegende medische redenen hebt of een zwaar trauma kan ik zo’n ingreep nauwelijks rechtvaardigen. Omdat ‘het even niet uitkomt’ vind ik persoonlijk geen valide reden. Had je maar voorzichtiger moeten doen…

 7. Charley

  Abortus is MOORD! Op foto’s zie je al na enkele weken dat er een compleet mensje zit.
  Ongewilde kindjes kunnen toch geadopteerd worden door mensen die dolgraag een kind willen maar zelf niet kunnen krijgen? Dure adopties uit het buitenland van kinderen die zich hier toch nooit echt thuis zullen voelen hoeven dan ook niet meer!

Reacties niet toegestaan