Chileense president is trots op 11 jarig verkracht meisje dat haar kind wil krijgen

Een 11 jarig meisje in Chili is verkracht door haar stiefvader. Dat gebeurde al twee jaar regelmatig, met medeweten van de moeder ('ze wilden het allebei'). Van dat misbruik is een zwangerschap gekomen. In Chili mag, sinds Pinochet, op het gebied van abortus niets. Dus ook het 11 jarig meisje komt niet in aanmerking voor afbreking van de voortijdige zwangerschap. Het kind werd (onherkenbaar) geinterviewd door een lokaal televisiestation. Ze zei dat ze van het kind zou houden. "Het zal zijn alsof ik een pop in mijn armen heb," zei ze. En voegde er aan toe: 'Ik zal er van houden ook al komt het van de man die mij pijn heeft gedaan." De president van Chili, Sebastián Pinera, is opgetogen over het interview en over het meisje. Het interview toont volgens hem - zwaar tegenstander van abortus - aan dat het kind klaar is voor het moederschap. Je zag in het interview volgens hem haar 'diepzinnigheid en rijpheid'. "Ik heb persoonlijk aan de minister van volksgezondheid gevraagd op het meisje te passen," zei Pinera. "Ze is 14 weken zwanger en gisteren verraste ze ons allemaal met haar volwassenheid, toen ze zei dat ze voor het kind wil zorgen." De kwestie kan een rol gaan spelen bij de verkiezingen in het najaar. De tegenstander van Pinera is een voorstander van abortus als de zwangerschap het gevolg is van verkrachting.

Bron(nen):   The Guardian      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dutchy

  Triest. Het meisje wordt nogmaals misbruikt, nu voor publisiteitsoverwegingen van een president.

 2. Prikker

  Hmm.. ik geloof niet dat dit meisje nog extra kritiek nodig heeft na wat ze zo al heeft meegemaakt. Maar in het algemeen gesteld is 11 jaar wel (te) jong om een evenwichtige eigen keuze te maken. Hopelijk krijgt ‘t kind goede begeleiding, vèr weg van haar ouders.
  Jammer dat zo’n Chileense president dan weer zoiets voor politieke doeleinden moet misbruiken.

 3. Cornelis Berend

  De katholieke kerk juicht !

  Gefeliciteerd mannen, nou ja mannen…

 4. martindg

  Wat een schoft!!!!

 5. johandevri

  Zuid-Amerika in zijn geheel is erg conservatief.(met wat uitzonderingen hier en daar)…en chile is daar een extreme exponent van….helaas. jammer een gemiste kans…

 6. utsjaermets

  Wellicht dat we een door de poten gezakte pony bereid kunnen vinden om deze ‘president’ eens te laten zien wat liefde is. Tja, godsdienst, vooruitgang, beschaving (maak er een zin van die je doel dient).

Reacties niet toegestaan