Je tanden poetsen in 6 seconden: het kan nu

Een van de meest veelbelovende resultaten van 3D-printen is dat alledaagse objecten sterk gepersonifieerd kunnen worden. Een voorbeeld daarvan is een tandenborstel die gemaakt is uitsluitend voor jouw tanden. Er is wat werk voor nodig en hij is duurder dan de borstel die je nu gebruikt (300 dollar) maar hij bespaart je veel tijd, terwijl je beter poetst. Zo werkt hij: je laat een afgietsel maken van je hele gebit. Vervolgens gebruikt een 3D-printer die plattegrond van jouw tanden en kiezen om een borstel te maken die perfect aansluit bij jouw gebit. Je doet de borstel in, beweegt hem en in 6 seconden is je gebit grondig gereinigd.  

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. JerushaG

  Nou, geweldig hoor. En ik vind de elektrische tandenborstel al flauwekul. Niet alleen omdat het onnodig chemisch afval (batterijen) oplevert en een aanslag is op je portemonnee. Ik poets gewoon met de simpelste en goedkoopste tandenborstel van de Hema of het Kruidvat en dat gaat prima. En je krijgt er ook nog stevige armspieren van.

  • Genuine_Defector

   Allicht heeft u een punt wat doorslaan betreft (overigens zou ik zo’n snelpoetsborstel niet afslaan als hij mij wordt aangeboden), maar er is wel degelijk verschil tussen de goedkoopste borstel en wat beter spul. De (iets) duurdere versies hebben betere koppen en reinigen dus grondiger. Niet alleen de tanden, maar vooral ook het tandvlees en de tong.

   (in antwoord op JerushaG)
 2. DiscuJohn

  Lijkt me fantastisch en praktisch, deze uitvinding!

 3. MondzorgForum

  Het zal best een schone mond opleveren, maar helaas is er nog steeds minimaal 2 keer daags 2 minuten contacttijd nodig met fluoride….

Reacties niet toegestaan