Waarom je een kop koffie moet drinken voor je gaat sporten

Je denkt eerder aan een glas water, een eiwitshake misschien, voor je gaat sporten, maar je zou beter een kop koffie kunnen nemen. Wie koffie drinkt, voor een work-out presteert beter, blijkt opnieuw uit onderzoek.

De wetenschappers van de universiteit van Coventry lieten 46 amateurwielrenners, die minimaal een jaar lang een tot drie keer per week gingen fietsen, koffie met en zonder cafeïne drinken, zonder dat ze wisten welke ze kregen. Een uur laten moesten ze vijf kilometer op een hometrainer fietsen. De koffiedrinkers presteerden gemiddeld 1,7 procent beter, ongeacht hoeveel koffie ze normaal dronken.

Het is niet de eerste studie die een verband aantoont tussen koffie drinken en sportprestaties. Koffie verbetert je uithoudingsvermogen doordat het pijn onderdrukt, het vermindert vermoeidheid en verbetert je neuromusculaire prestaties.

Ook volgens de Europese voedselveiligheidsautoriteit (EFSA) is er een verband tussen cafeïneconsumptie en verbeterde sportprestaties en uithoudingsvermogen.

Bron(nen):   Metro UK