Heel veel van wat je denkt over hygiene klopt gewoon niet

1. De (dure) anti-bacteriele zeep die je gebruikt wast niet schoner dan gewone zeep en kan een slechte invloed hebben op je hormoonhuishouding. In de meeste van die producten zit triclosan en daarvan is bij dierproeven bewezen dat het rommelt met je hormonen. 2. Als je je was niet op 60 graden wast lijkt hij wel schoon, maar is hij viezer geworden. De e-colibacterien die aan het ene kledingstuk zaten en de poepresten uit ondergoed hebben zich nu verspreid over de hele was. 3. Op het aanrecht leven bijna net zoveel bacterien als naast de WC-pot. Het is dus eigenlijk geen logische plaats om je eten op te leggen 4. Poepresten spatten uit de WC-pot als je doortrekt. Je ziet het niet, maar minuscule deeltjes vliegen in het rond en blijven niet in de pot. Oplossing: de deksel dicht doen 5. Hoogtepunt: je navel. Onderzoekers vonden 2.368 verschillende soorten bacteriën door de levende have van 60 navels te onderzoeken. Daar zaten soorten bij die daarvoor nog onbekend waren. Je navelkrabben maakt dus een hele dierentuin van streek.  

Bron(nen):   Huffington Post      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Janneke van Vught

  Wat is nu de moraal van dit verhaal?

 2. kletsmajoor

  Weer zo’n lijstje. Erg amerikaans die lijstjes met weetjes. Mag ik voorstellen dat elke WIK redacteur die de neiging voelt opkomen om zo’n listje op de site te zetten, in plaats daarvan een linkje naar de overeenkomstige Google-search post?

 3. Captain Caveman

  Heel veel van wat je leest klopt ook gewoon niet.
  Ook deze reactie.. 😀

 4. JRR Uijlings

  Meestal worden dit soort lijstjes in elkaar gezet door een stagiaire.

  2 lijkt me onzin want er zijn toch ook bacterien weggespoeld.
  3 is onzin omdat het om de soort bacterie gaat en niet om de hoeveelheid.
  4 en?
  5 zie 3.

 5. Captain Caveman

  Overigens heeft de temperatuur waar je op wast niet per definitie invloed op de bacteriën.
  ik weet zeker wanneer ik op lage temperatuur grondig was met bijvoorbeeld chloor, er zeer weinig tot geen bacteriën meer zullen zitten op mijn wasgoed, of wat er van over is 🙂
  Ik bedoel maar te zeggen dat stoffen in je wasmiddel veel invloed hebben

 6. addicoco

  Dus????????????

 7. Pietje_Precies

  zonder bacteriën ga je gewoon dood hoor

Reacties niet toegestaan