Lachen is juist nu oké

De afgelopen maanden hebben ons op de proef gesteld. Er zijn mensen die vinden dat er niet veel te lachen valt. Maar deskundige van de Cleveland Health Clinic zijn het daar niet mee eens. Juist nu moet je lachen, omdat het helpt en gezond is.

"Humor wordt beschouwd als een zeer geavanceerde psychologische verdediging tegen spanning en angst, en daarom denk ik dat een dosis humor goed voor ons is", zegt psycholoog Scott Bea, PsyD.

Naast het verlichten van spanning, is aangetoond dat lachen de slaapkwaliteit verbetert, de bloeddruk verlaagt en ons algehele welzijn verbetert.

"Humor is een manier om een ​​goede hersenchemie te activeren en onszelf te beschermen met een betere immuunfunctie - het is echt een goed medicijn", voegt Dr. Bea toe. “De gezonde versie van humor is dat we kunnen lachen om onszelf en onze situatie. Het verlicht onze lasten, geeft een beter perspectief ”, zegt gedragstherapeut Jane Ehrman, MEd.

Ehrman voegt eraan toe dat een goede lach kan helpen om meer zuurstof naar het lichaam en de hersenen te brengen en om je op je gemak te stellen.

Psycholoog Susan Albers, PsyD legt uit hoe. “Lachen helpt het immuunsysteem te versterken, waardoor je beter bestand bent tegen ziekten. Het vermindert ook stresshormonen, die uw immuunsysteem belasten. Aan de andere kant verhoogt lachen de immuuncellen en T-cellen in ons lichaam. Deze cellen zijn als een verdedigingsleger tegen ziekte. "

Bron(nen):   Health Cleveeland Clinic