Deze vijf dingen kun je beter niet doen onder de douche

Te lang, te heet, te vaak, als het op douchen aankomt, valt er bij sommigen nog wel wat te verbeteren. Behalve dat het allemaal dus wel wat minder kan, zijn er nog vijf andere dingen die je mogelijk verkeerd doet onder de douche.

 1. Te vaak haren wassen
  Je denkt dat we het inmiddels hebben afgeleerd, maar er zijn nog steeds mensen die dagelijks hun haar wassen: doe het niet. Het wordt er alleen maar droog van doordat je goede oliën verliest. Houd het bij twee tot drie keer per week.
 2. Te ruw met de handdoek
  Misschien ben je geneigd om je lichaam hard en snel droog te wrijven met een handdoek. Ook dat kun je beter niet doen. Je kunt daardoor last krijgen van jeuk en een droge huid. Deppen of zacht wrijven is beter.
 3. Eerst scheren
  Scheren doe je beter aan het eind van een douchebeurt. Dan zijn je haartjes fijn zacht geworden en laten ze zich veel soepeler verwijderen.
 4. Tanden poetsen onder de douche
  Het lijkt zo ontspannen, lekker onder het warme water de tandjes schoonschrobben, maar eigenlijk kun je het beter niet doen, omdat je waarschijnlijk korter poetst en minder aandacht besteedt aan het poetsen.
 5. Je wast je spons niet vaak genoeg
  Voor wie nog washandjes of sponzen gebruikt: ze zijn vochtig en worden dus snel smerig. Gooi ze direct na gebruik in de was.