Eén besmette persoon besmet in Enschedese disco 180 anderen

Discotheek Aspen Valley was twee weken even beroemd omdat er een megacorona-uitbraak plaatsvond. Op één avond raakte 180 van de 600 bezoekers besmet. Er moest dus wel gerommeld zijn met de regels en de toegang. Maar nee. De GGD Twente en de gemeente Enschede concluderen na een grondig onderzoek dat alles volgens de regels van toen ging. Eén besmet persoon - die met geldig bewijs binnen was - zorgde waarschijnlijk voor de uitbraak. „De toegangscontrole heeft niet gefaald.”

De discotheek aan de Oude Markt heeft tijdens de bewuste uitgaansavond extra personeel ingezet en ‘een zorgvuldige procedure’ gevolgd bij de toegangspoorten, blijkt uit onderzoek. "Er is niet vastgesteld dat de toegangscontrole bij Aspen Valley heeft gefaald," zeggen de onderzoekers tegen Tubantia.

Het blijkt volgens de GGD na onderzoek om één persoon te gaan. Die heeft de rest van de bezoekers aangestoken, zegt de gezondheidsdienst.

„Dit heeft kunnen ontstaan door een samenloop van omstandigheden. Belangrijke factoren die hebben bijgedragen zijn de oprukkende meer besmettelijke Deltavariant, het gedrag van mensen in de horeca zoals luidkeels meezingen en hard praten, schreeuwen om boven muziek uit te komen en onvoldoende ventilatie van de binnenruimte”, valt te lezen in het persbericht. De regels van de regering zijn niet overtreden; de regels deugden niet.

Bron(nen):   Tubantia