Spaans koppel opgepakt vanwege gebruik paddengif en ayahuasca tijdens ceremonies

De Spaanse politie heeft een koppel gearresteerd na beschuldigingen van gebruik van illegale middelen tijdens rituelen, die ze voor veel geld bij anderen uitvoerden.

Het stel van 42 en 38 jaar oud hield in de buurt van Alicante ceremonies waarvoor ze onder meer paddengif, ayahuasca en bepaalde giftige paddenstoelen toedienden. De sessies kostten 150 euro per keer of 350 euro voor een weekendretraite.

"Klanten werden geobserveerd wanneer ze psychotrope stoffen moesten slikken of roken, die hen werden gegeven door de man, terwijl de vrouw hun mond dichthield, zodat de rook langer in hun lichaam bleef," aldus de Spaanse politie in een statement. "Door deze praktijk vielen mensen vaak op de grond en kregen ze stuiptrekkingen."

Bij een inval in het huis van het koppel vond de politie 97 stoffen die op de lijst van verboden middelen staan van de VN, klinkt het verder. Behalve het paddengif is ook de Amanita muscaria gevonden, een paddenstoel die, gedroogd, in een hallucinogeen verandert, en ibogaïne, een drug uit het regenwoud van Gabon, die de hartslag verstoort en tot een gevaarlijk laag niveau kan brengen.

Bron(nen):   The Guardian