De simpele wetenschap achter dik worden of dun blijven

Terwijl er miljoenen mensen dood gaan omdat ze te dik zijn geworden is de wetenschap achter gewicht buitengewoon eenvoudig

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Meester Proper

  Oftewel:
  Ieder pondje
  Gaat door het mondje.

 2. Saljoet

  Simpel verhaal ja, maar ik ben bang dat het toch allemaal wat complexer in elkaar steekt. Snelle en langzame koolhydraten bijvoorbeeld (glykemische index). En dan natuurlijk de kunstmatige toevoegingen in ons luxe voedsel die ervoor zorgen dat het natuurlijke verzadigings-signaal uitgeschakeld wordt.
  Maar dat bij te dikke mensen er een onbalans is tussen opname en verbruik kan natuurlijk niet ontkend worden.

 3. Nies Rookmaker

  idd zo simpel is het zeker niet. Kijk bijvoorbeeld naar deze korte docu Toxic Sugar: http://www.abc.net.au/catalyst/stories/3821440.htm

 4. Jeroen

  Voor de mensen die zich graag in welingelichte kringen begeven: zo werkt het dus niet.
  Volg bijgevoegde link en kijk de ted talk eventueel met Nederlandse ondertiteling, want het is een moeilijk onderwerp. Helaas blijven mensen hardnekkig naar sport- en dieetgoeroes luisteren, maar die mensen zijn niet bepaald wetenschappelijk geschoold.
  Sandra Aamodt: Why dieting doesn’t usually work #TED : http://on.ted.com/snmF

  • Pietje_Precies

   zo simpel is het wel in theorie minder calorieen innemen versus verbranden leidt tot gewichtsverlies, maar de uitvoering is nogal eens lastig en er zijn wat variabelen waardoor het bij de ene sneller gaat dan de ander. mannen vs vrouwen is al een verschil (meer spiermassa = meer verbranden)

   (in antwoord op Jeroen)
 5. RhodBerth

  Ik eet al een paar maanden geen (of bijna geen) tussendoortjes meer, ben veel minder frisdrank gaan drinken, en ben 2 a 3x per week gaan sporten, ben zo’n 10kg kwijt geraakt.

  Omdat ik gewoon lekker en normaal eet voelt het niet als een dieet.

Reacties niet toegestaan