Nieuwe crisis: GGD kan niet nog meer testen

De GGD'en hebben hun maximale testcapaciteit bereikt, zo meldt de GGD GHOR dinsdag.
De GGD geeft aan niet in staat te zijn meer te testen dan ze nu doet. Nu al moet je vaak je best doen om een afspraak voor een test te kunnen maken.

Als de testcapaciteit niet kan worden uitgebreid kan de uitbraak niet meer worden gevolgd. Het wordt dan onmogelijk om van dag tot dag te volgen hoe het verloop van de epidemie is.

De afgelopen dagen was het onverminderd druk bij het callcenter van de GGD waar mensen naartoe kunnen bellen voor een coronatestafspraak. Toch lukte de GGD het nog steeds om aan die testvraag te voldoen. Dat is nu dus niet meer het geval, meldt Nu.nl.

"Duizenden medewerkers werken dagelijks keihard om alle testaanvragen in te plannen en uit te voeren, maar de rek is eruit. We lopen aan alle kanten tegen het maximum van onze capaciteit aan", zegt GGD GHOR.

Volgens de organisatie wordt er nu naar een maximum van 120.000 tests per dag toegewerkt. "Of dit haalbaar is, hangt af van de beschikbaarheid van personeel", aldus de organisatie. "Het landelijke callcenter kan meebewegen met het aantal telefoontjes dat binnenkomt maar hier komt het plafond van onze capaciteit in zicht."

Bron(nen):   Nu