Coronaviruscrisis loopt ook in Duitsland uit de hand

De Covidcrisis in Duitsland is niet langer onder controle. Het aantal infecties neemt meedogenloos toe en de autoriteiten reageren traag, mede omdat de regering demissionair is.

Nu de intensivecareafdelingen in sommige regio's zo goed als vol zijn, staat de grootste economie van Europa voor de grootste test tot nu toe in de pandemie.

Het gezondheidssysteem van het land wordt verder overbelast, zelfs voordat mensen van de laatste recordgolf van infecties de ziekenhuizen bereiken. Merkel zei donderdag dat het land wordt geconfronteerd met een "dramatische situatie".

Met een verdubbeling van het aantal gevallen elke 12 dagen, zullen veel ziekenhuizen eind november overweldigd raken, zegt Michael Meyer-Hermann , immunologie-expert bij het Helmholtz Center for Infection Research tegen Bloomberg. Hij denkt dat veel strengere sociale beperkingen onvermijdelijk zijn.

Autoriteiten moeten snel handelen om contacten tussen mensen te verminderen, denkt hij, en bars en clubs moeten worden gesloten, omdat ze vaak de oorzaak zijn van clusters van besmettingen. 

Hij beveelt ook aan de capaciteit van openbare evenementen te beperken en het aantal niet-gevaccineerde mensen in dat je thuis mag ontvangen te beperken. Maar tot dusver proberen de autoriteiten drastische stappen te vermijden.

"De golf waarin we ons nu bevinden, zal niet worden gestopt door vaccinaties", omdat het weken duurt voordat mensen volledige bescherming hebben opgebouwd, zei Meyer-Hermann. "We moeten andere maatregelen nemen en deze onmiddellijk invoeren."

Bron(nen):   Bloomberg