“Je hoeft je niet te laten prikken, maar verwacht niet dat je mee kunt doen aan iets wat je tegelijkertijd saboteert: een samen-leving”

In een column in Trouw haalt schrijver Jamal Ouariachi hard uit naar wie geen prik wil. Enkele citaten: "Laten we niet vergeten dat ethiek in essentie gaat over samenleven. Was ik alleen op de wereld, dan hoefde ik me niet af te vragen wat goed of fout is."

"Je kunt niet alle ongevaccineerden over één kam scheren, maar een aanzienlijk deel van hen heeft gekozen voor ideeën die de ontoerekeningsvatbaarheid benaderen (experimentele gentherapie!). Die ideeën worden ook nog eens uiterst agressief de maatschappij in gespuugd, met als voorlopig dieptepunt het woord ‘tribunaal’ waar FvD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen onlangs mee dreigde. Het is inmiddels gretig overgenomen door zijn achterban. Er zijn doodsbedreigingen. Een ander van het leven beroven – is er een grotere schending van de lichamelijke integriteit denkbaar?"

"Ik wil nadenken over de lichamelijke integriteit van de ongevaccineerde, maar mijn gedachten schieten steeds weg richting de lichamelijke integriteit van mensen met kanker wier behandeling is uitgesteld vanwege overbezette ziekenhuizen."

"Je hoeft je niet te laten prikken, maar verwacht niet dat je mee kunt doen aan iets wat je tegelijkertijd saboteert: een samen-leving."

Jamal Ouariachi
foto: Jaco Klamer

Lees hier de hele column.

Bron(nen):   Trouw