Bijna achthonderd Italiaanse 65-plussers werden negen jaar gevolgd. Met urine-onderzoek werd vastgesteld welke deelnemers veel of weinig resveratrol binnenkregen en of dat correleerde met hun gezondheid. Niet dus: het maakt helemaal niets uit.
Volgens deskundigen is deze studie grondiger en dus betrouwbaarder dan de studies die beweerden dat je wijn moest drinken voor je gezondheid. Het nieuwe wetenschappelijke standpunt luidt dus: wijn drinken is niet goed voor je.
Geen nood, over een paar jaar komt er vast wel weer een ander (door de wijnhandel uitgevoerd) onderzoek waaruit blijkt dat het beregezond is om wijn te drinken.
Over een paar jaar? Ik zet er geld op in dat we nog in 2014 het tegendeel te lezen krijgen op WEL.
(in antwoord op catchit64)Als het helemaal niets uitmaakt of je wel of geen wijn drinkt, kun je maar beter wel wijn drinken!
*hik*
Als je gelooft dat wijn drinken goed voor je is dan is dat het ook bewijst onderzoek keer op keer (placebo).
Nou moe, was ik opeens overgegaan op helemaal geen wijn meer door de week bij het eten, en geen cafeïne, omdat allebei ongezond zijn (werd beweerd); toen was het opeens weer beter om wel een glas rode wijn bij het eten te drinken dan helemaal niets, en nu is het opeens weer beter om niets te drinken. Ja zeg, ik blijf aan de gang… Ik blijf voorlopig toch mooi een glas wijn bij het eten drinken – in mijn geval, ietsje meer, nl. 175 ml (maar voor een vrouw van 1.70 en 63 kilo moet dat kunnen, lijkt me). Volgens testen drink ik niet teveel. Zelfs als ik een paar keer per jaar, bij speciale gelegenheden, drie bellen wijn – of een fles Prosecco met Oud & NIeuw – drink.
Een beetje alcohol drinken bij eten dat verzadigde vetten bevat (zoals kokosmelk in Thais eten) lijkt me juist wel goed. Bijvoorbeeld een glas witte wijn of een flesje witbier.