Het eerste drinkbare zonnebrandmiddel

Nooit meer iemand nodig om je rug in te smeren. Nooit meer zand dat aan je net ingesmeerde huid plakt. Dat is mogelijk nu een Amerikaans bedrijf een drinkbare zonnelotion ontwikkeld heeft. Osmosis Skincare beweert dat hun product 'Harmonised H20 UV protection' bescherming biedt tot factor 30. Nadat het drankje wordt opgedronken verzamelen moleculen van het product zich op de huid om daar 97% van de UVA-en UVB-stralen onschadelijk te maken, zo claimt de producent. Het is de bedoeling om elke vier uur 2 ml van de vloeistof te nemen, zolang je in de zon blijft, bij voorkeur met water, om de volledige bescherming te bereiken. Het product is al te koop, maar nog niet door officiële dermatologische instanties goedgekeurd. Het goedje heeft een adviesprijs van $30 (€22) voor een fles van 100 ml en het komt in twee vormen: bruinend en niet-bruinend. De eerste voor wie sneller een ​​mooi kleurtje wil krijgen, terwijl de tweede alleen beschermt tegen schadelijke zonnestralen.

Bron(nen):   The Telegraph      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  En in return slokdarm-, maag,- lever-, of darmkanker? Hele vage omschrijving. Ik koop het niet.

 2. Vestzak

  Ik begrijp toch echt iets totaal niet. Huidkanker is de afgelopen decennia enorm toegenomen. We hebben net zelfs een landelijke dag om gratis te checken gehad. Alle kankerspecialisten wereldwijd waarschuwen tegen overdadig zonnen. Die zon – zeker in de felste uren overdag – is niet zo’n vriendelijke gele reus en dat ‘gezonde’ kleurtje heeft weinig met gezondheid te maken.

  Ja, vitamine D is goed en altijd binnen zitten is slecht. Maar dat uren bakken in de zon… Jongens, toch. Koop een parasol. Geen geplak en ook geen smerige vloeistof die je moet drinken.

  Bovendien kun je onder de parasol nog prima je tablet lezen. Zonder plakkerige vingers.

  • kletsmajoor

   Voor mensen die werken of sporten in de zon is een parasol niet handig. Voor hen zou zo’n drankje wel een oplossing kunnen zijn. Overigens zou ik eerst wachten tot het veilig is bevonden.

   (in antwoord op Vestzak)
 3. AT

  Rare jongens, die zonaanbidders.

 4. Albert Bakker

  “Harmonised H2O” bestaat niet. Water drinken helpt tegen uitdrogen, niet tegen zonnebrand. En met 2 ml om de 4 uur helpt het ook niet tegen uitdrogen. Waar het middel wel heel adequaat tegen helpt is gevulde portemonnees.

Reacties niet toegestaan