‘Slechts’ 15.500 nieuwe besmettingen, weinig ziekenhuisopnames

De grote Omicron-golf blijft uit of heeft Nederland nog niet bereikt. Waar Engeland, Frankrijk, Italie en Spanje dagelijkse vele tiendduizenden nieuwe patienten telt, blijft het in Nederland vooralsnog royaal onder de 20.000. En de mogelijke 'kerstgolf' zou nu al zichtbaar moeten zijn.

De cijfers van vandaag:

  • - 15.570 nieuw gemelde positieve testen
  • - 133 nieuwe ziekenhuisopnames
  • - 17 nieuwe IC-opnames
  • - 27 nieuwe overlijdens

Het aantal coronapatiënten dat in een ziekenhuis wordt behandeld, is gedaald tot 1660. Dat is het laagste niveau sinds 10 november, bijna twee maanden geleden. In de afgelopen dag zijn 119 ziekenhuisbedden vrijgekomen.

Verpleegafdelingen behandelen zaterdag 1188 mensen vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Voor het eerst sinds 7 november komt dat aantal onder de 1200 uit, blijkt uit de cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Binnen een maand is het aantal patiënten op die zalen met meer dan 1000 gedaald.

Op de intensive cares liggen nu in totaal 472 coronapatiënten. Van hen worden 13 in Duitsland behandeld, evenveel als op vrijdag.

De ziekenhuizen hebben in de afgelopen dag 150 nieuwe patiënten opgenomen. In de afgelopen week belandden dagelijks gemiddeld 173 mensen vanwege hun coronabesmetting in een ziekenhuis. Dat is het laagste gemiddelde sinds 2 november.