Deze 7 etenswaren zijn lang niet zo ongezond als je denkt

Ziekte, Gezondheid, gezondheidszorg
woensdag, 19 januari 2022 om 9:35
welingelichtekringen header 1
Over het algemeen is vrij duidelijk wat gezond is en wat niet: wel kiwi's geen koekjes, wel kool, geen cola. Maar sommige etenswaren hebben onterecht een slecht imago.
  1. Eieren
    Eieren bevatten natuurlijk eiwitten, maar ook choline, mineralen (ijzer en zink) en de vitamines A, B en E.
  2. Diepvriesgroenten
    Doordat ze meteen zijn ingevroren en niet eerst dagenlang worden vervoerd en in de supermarkt liggen, behouden diepvriesgroenten mogelijk nog beter hun gezonde voedingsstoffen dan verse groenten.
  3. Pindakaas
    Pindakaas bestaat voor 80 procent uit gezonde vetten. Verder is het ook eiwitrijk en zit het vol met vitamine E, niacine, antioxidanten, magnesium en foliumzuur.
  4. Volle melk
    We vervangen volle melk vaak voor magere melk, maar in de magere variant heeft het vet plaatsgemaakt voor suiker en dus is volle melk misschien wel beter.
  5. Witte rijst
    Witte rijst is helemaal niet zo slecht als je het met groente combineert. De groente zorgt ervoor dat de suikers minder snel worden opgenomen.
  6. Koffie
    Koffie werd lang gezien als ongezond: het zou je bloeddruk en je hartslag verhogen en je slaap verstoren. Maar tegenwoordig wordt koffie juist als gezond beschouwd en zelfs gekoppeld aan een hogere levensverwachting en lagere kans op hart- en vaatziekten.
  7. Popcorn
    Popcorn is gemaakt van mais en dat bevat veel fytonutriënten. Ook zitten er relatief weinig calorieën in popcorn.