“Corona: Game Over, klaar. Het is hoog tijd dat we weer gaan leven”.

Hij was een van de eerste die zag hoe erg corona was en hoe ingrijpend de gevolgen. Wetenschapper Tomas Pueyo was de bedenker van de aanpak van de 'hamer en de dans' en hielp bij de radicale aanpak die de meeste landen in maart 2020 omarmde.

Hij is nu de eerste beroemde deskundige die zegt dat het over is. Voorbij. Klaar.

Tomas Pueyo, de profeet van de lockdown, heeft nu een nieuw essay gepubliceerd. Het heet: "Coronavirus: Game Over" , onderkop: "Het is tijd dat we weer gaan leven".

Pueyo is van mening dat de omicron-variant, de vaccins en het medicijn Paxlovid het risico zo drastisch hebben verminderd dat corona nu veel minder dodelijk is dan een normale griep. De pandemie moet uiterlijk over een maand officieel worden beëindigd, zelfs maatregelen zoals de verplichting om mondkapjes te dragen, moeten worden geschrapt.

Pueyo ziet nu het grootste gevaar in het feit dat we niet onderkennen dat het coronarisico is overwonnen- en dat de overheden, die aan hun "speelgoed" gewend zijn geraakt, gewoon doorgaan met het opleggen van maatregelen voor wie weet hoe lang. "De komende maanden zullen hetzelfde zijn als de komende jaren", waarschuwt Pueyo. "Handel daar na!"

Corona blijft bestaan maar is niet erg meer.

Bron(nen):   Die Welt