Medische artikelen Wikipedia vol met fouten

In negentig procent van de medische artikelen op Wikipedia zitten fouten. Dat blijkt volgens Vlaams dagblad De Morgen uit recent Amerikaans onderzoek. De onderzoekers adviseren: ga naar je huisarts en vertrouw niet op Wikipedia. Maar niet alleen op Wikipedia staan onjuistheden. 'Ook op websites van gediplomeerde artsen is de informatie niet helemaal correct. Het gebeurt dat artsen hun eigen methodes willen bewieroken', zegt Michel Deneyer van de Vlaamse Nationale Raad van de Orde van Geneeesheren. Hij zegt ook dat artsen last hebben van het vele gegoogle van patiënten. 'Vaak hebben mensen al hun eigen diagnose gesteld voor ze bij de dokter binnenstappen en is het moeilijk om hen daarvan af te brengen'. Omdat mensen toch online naar medische informatie zullen zoeken, vindt de medische sector het wel belangrijk dat er betrouwbare medische websites zijn. Zo'n betrouwbare website is www.thuisarts.nl.

Bron(nen):   De Morgen      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Meester Proper

  In negentig procent van de stukjes op WK staan ook fouten.
  “Het gebeurt maar al te vaak dat schrijvers hun eigen denkbeelden willen bewieroken in plaats van betrouwbaar nieuws te brengen. Vaak hebben de stukjesschrijvers al hun eigen diagnose gesteld voordat ze een onderwerp ter hand nemen en is het moeilijk om hen daarvan af te brengen.”

 2. Koper

  Maar hoe groot zijn die fouten? Is 98% van de artikelen juist dan zit je wel op het goede spoor natuurlijk. Taak van de huisarts om te debunken daar waar nodig.

 3. meesan

  Als op websites van gediplomeerde artsen ook fouten staan, hoe weet je dan of je eigen huisarts het wel goed heeft?

Reacties niet toegestaan