Wat je moet eten voor witte tanden

Bestaat er eten waar je tanden witter van worden? Volgens de Californische tandarts Harold Katz wel. Hij noemt een aantal voedingswaren die voor wittere tanden zorgen of in ieder geval voor sterkere tanden. 1. Pure chocolade De theobromine in pure chocolade maakt je tanden harder. Daardoor zouden ze ook minder snel verkleuren. 2. Groene thee Door tannine in groene thee blijven bacteriën minder aan je tanden kleven en groene thee verhoogt de fluorideconcentratie in je mond, wat je tandglazuur versterkt. 3. Aardbeien Het appelzuur in aardbeien verwijdert vlekken op je tanden. Mix het met zuiveringszout en je hebt een natuurlijke whitener, aldus tandarts Katz. 4. Kaas Eet je kaas, dan stijgt de pH-waarde in je mond. Dat zou verkleuring tegengaan. De calcium in kaas maakt je tanden sterker. 5. Noten en appels Hard eten, zoals noten en appels, helpt om tandplak van je tanden te schuren. Door het hoge watergehalte van fruit wordt speeksel aangemaakt en daardoor vermindert het aantal bacteriën in je mond.  

Bron(nen):   AD      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. AT

  Ik vind groene thee altijd extreem lastig te eten, die valt dus sowieso af voor mij.

  • Apekool

   Goed kauwen zodat het gelijkmatig in je bloed wordt opgenomen.

   (in antwoord op AT)
 2. Bert Schimmel

  Ik doe mijn tanden altijd in een kommetje water met een scheut bleekwater en dan komen ze er stralend wit uit.

 3. Volledig

  Dat zuur in appels helpt ook om het glazuur van je tanden te halen. Dan kun je veel sneller facings plaatsen = prachtige witte tanden.

 4. instauto.nl

  ik raad vooral aardbeien aan want dit schraapt je tanden gewoon wit ! en als je geen verschil ziet in wat je allemaal probeert om je tanden witter te krijgen kan je altijd nog een tandbleek set gebruiken die je gewoon kan bestellen op labdirect.info het is volkomen veilig en goedgekeurd door de consumentenbond !

Reacties niet toegestaan