Mooie mensen minder vaak ziek

Aantrekkelijke mensen zouden minder kans hebben op allerlei ziektes en psychische problemen, zoals diabetes, depressie, ADHD, hoge bloeddruk, astma en tinnitus (oorsuizen). Dat concluderen Amerikaanse onderzoekers na een studie onder 15.000 mannen en vrouwen tussen de 25 en 34 jaar oud, die vanaf tienjarige leeftijd zijn gevolgd. De wetenschappers bestudeerden medische gegevens en ondervroegen de 15.000 mensen, die in vijf groepen van erg aantrekkelijk tot erg onaantrekkelijk waren verdeeld. Gedurende hun hele leven blijken knappe mensen minder vaak ziek en kampen ze minder met psychische problemen. Ze vinden zichzelf ook gezonder dan minder mooie mensen en melden zich minder vaak ziek op het werk. Mooie mannen hadden vooral minder kans op hoge cholesterol, hoge bloeddruk, stotteren in hun kindertijd, ADHD en depressie. Bij aantrekkelijke vrouwen was de kans op suikerziekte, astma en eveneens depressie en ADHD kleiner. Volgens de onderzoekers is de verklaring eenvoudig: aantrekkelijkheid is een teken van goede genen. Goede genen vergroten de kans op een goede gezondheid en gezond nageslacht. Een voorbeeld zijn lange benen bij vrouwen. Veel mannen vinden dat aantrekkelijk. Vrouwen met lange benen zouden vaker een breder bekken hebben en daardoor makkelijker een groter kind kunnen baren. Maar ook andere niet-evolutionaire mechanismen zouden een rol spelen. Zo worden mooie mensen vaak positiever benaderd. We geven ze meer tijd en begrip en zijn meer bereid hen te helpen dan minder knappe mensen. Gezondheidsvoordelen kunnen dus ook optreden door een betere behandeling door de samenleving.    

Bron(nen):   Daily Mail      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Victor Verlon

  Kijk, dat is tenminste een groot aantal mensen dat is onderzocht. Ook lijkt de steekproef voldoende representatief voor de Amerikaanse populatie.

  Wel vraag ik me af hoe ze de mate van aantrekkelijkheid hebben beoordeeld. Wat wordt als aantrekkelijk bestempeld, wat als minder aantrekkelijk of zelfs onaantrekkelijk? Smaken verschillen!

  En nog een punt: huidconditie kan veel zeggen over iemands gezondheid. Je vindt dan eerder een verband gezondheid en mooi-zijn…

 2. Kees Cornelder

  ‘t Is toch meestal dom & hol? So what?

 3. ikookeven

  Ik ken een bloedmooie vrouw met diabetes type 1. Ik denk dat het dan, in het onderzoek, om type 2 gaat???
  Daarnaast ADHD etc. dat heeft volgens mij niets met uiterlijk te maken, Tinus Smits zegt in ieder geval dat dat meer te maken heeft met de inentingen van tegenwoordig. En daar zit denk ik meer in. Ikzelf ben overigens altijd kerngezond, en ja ik zie er wel goed uit…. maar ik VOEL me goed. Dat zal het eerder zijn.

 4. Peter

  Ik vind alle mensen lelijk. Zo, gooi dat onderzoek nu maar weg, want ik weet gewoon dat het 1 domme leugen is. Domme onderzoekers. Dit is echt pure geld vernietiging.

 5. Meester Proper

  Is gewoon de natuur. We worden nu eenmaal meer aangetrokken tot partners met gezonde en sterke genen.

Reacties niet toegestaan