Huisarts overbodig, computerpil onderzoekt je hele lichaam

Het idee: je slikt een pil met daarin een heel klein computertje met nog kleinere sensoren. Die pil onderzoekt allerlei lichaamsfuncties en stuurt de informatie door naar je huisarts. De microscopisch kleine robots gaan door je darmkanaal en verlaten na 24 uur weer je lichaam. Ze krijgen energie van een batterijtje of van het maagzuur in je lichaam. Het kleine computertje meet ondertussen van alles, zoals je lichaamstemperatuur, je reactie op medicijnen en je beweeg- en rustpatroon. De pil kan je ook identificeren. Via een app op je telefoon zou je dan geen wachtwoorden meer hoeven in te vullen en zelfs geen auto- of huissleutels meer nodig hebben. De technologie wordt al door astronauten gebruikt en de eerste versie moet nog dit jaar beschikbaar komen voor het grote publiek. De pil zou rond de 46 dollar gaan kosten en eventueel herbruikbaar zijn.
Met de pil ontstaan er natuurlijk wel privacyproblemen. Anderen kunnen wellicht tegen je zin in allerlei persoonlijke informatie over je lichaam te weten komen.

Bron(nen):   Express.be      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Heldoppantoffels

  Als privacy misbruik te voorkomen zou zijn, dan is dit een interessante ontwikkeling. Helaas is zelfs de overheid niet meer te vertrouwen met dergelijke technologie.

 2. Dead Silence

  Zo’n intelligente pil en die meet…lichaamstemperatuur. Uiteraard zal die gemeten worden maar de pil zal vooral chemische analyses doen op zoek naar markers voor aandoeningen.

  Gezien de rijke fantasie van de auteur is de waarheid en complexiteit beyond her imagination.

 3. messx4u

  Ik weet wel dat er een pill cam bestaat, die inwendige beschadigingen aan de darmen kan filmen.
  https://www.youtube.com/watch?v=lV8wzVZPwYM

  • Dead Silence

   Klopt, ooit nog gewerkt aan een cameramodule voor zo’n pil.

   (in antwoord op messx4u)
 4. Peter

  Huisarts overbodig ? Gaan we zelf de diagnose stellen dan ? De komputer kan ik me ook nog voorstellen. Maar die pil stuurt de gegevens door naar de huisarts. Oh, er komen er minder ? Das dan weer een ander verhaal.

  Ik denk niet dat huisartsen hier van wakker liggen.
  Assistentes wel. Ja, meestal is dat geen mannenberoep. Ik heb nog nooit een assistent van de dokter gezien. In sommige praktijken zitten alleen maar vrouwen.

Reacties niet toegestaan