Je wordt (misschien) slimmer van afvallen

Er was al bekend dat dik zijn niet helpt bij het op peil houden van je denkkracht. Te dikke mensen lopen een grotere kans dement te worden en obese mensen lopen een zeer grote kans dement te worden (goede nieuws: dan weet je niet meer dat je dik bent) Wetenschappers vroegen zich af of het omgekeerde ook zou gelden: word je slimmer als je slanker wordt. Omdat te onderzoeken is een eerste proef gedaan. Van mensen die zo dik waren dat ze een operatie ondergingen om te zorgen dat ze minder gingen eten zijn de verstandelijke vermogens gemeten voor en na de operatie. En het lijkt te kloppen: de proefpersonen waren slimmer toen ze slanker waren. Nog een reden dus om slanker te worden (maar dat snap je pas als je slank bent geworden...)

Bron(nen):   LA Times      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Erg ongeloofwaardig verhaal, 3huis.

 2. Vogelbeest

  Statistisch gezien eten slankere mensen gezondere producten. Die helpen niet alleen bij slank blijven, maar ook voor een algeheel betere staat van het lichaam. Op zich niet verwonderlijk dus dat mensen die groenten, mager vlees, vis en zaken als noten en fruit eten, water, thee en een beetje alcohol drinken er in alle opzichten (dus ook mentaal) beter aan toe zijn dan mensen met een abonnement op het frietkot, en de afdelingen in de supermarkt koeken, chips en limonade.

 3. Rinus57

  Moe word ik ervan , koop eens een echt boek met feiten , professor en hartchirurg Hartenbach heeft een perfect boek geschreven De Cholesterol Leugen , en hou een keer op met komkommer nieuws .

 4. Chemical Dude

  Ben ik bij een Flairafdeling aanbeland?

 5. AT

  “Nog een reden dus om slanker te worden (maar dat snap je pas als je slank bent geworden…)”
  Dit is een erg trieste opmerking zeg, ongelooflijk! De zuurgraad van Drie huis is denk ik heel hoog.

 6. marianne martens

  en weer wordt vergeten dat er allerlei andere aanleidingen zijn om dik of dun te worden.Ziekte, genen, klasse etc. Slimmer worden als je afvalt? wat een vreemde samenvatting. Niet terzake doende vergelijking loop altijd zonder bril op straat,lekker wazig, lekker huiskamertje. Met bril alles is meer helder.Slim zijn hoeft helemaal niet zo prettig te zijn,intuïtie ( opgebouwde ervaring weer wel. Domme mensen kunnen ook leren en goede ambachtsmensen zijn.

  • Chemical Dude

   “en weer wordt vergeten dat er allerlei andere aanleidingen zijn om dik of dun te worden.Ziekte, genen, klasse etc.”
   Cartmann : “I’m not fat but big boned’

   (in antwoord op marianne martens)
 7. Chemical Dude

  The parents in denial over their kids’ size: Number who can spot if a child is overweight declines over two decades as fat becomes ‘normal’

  http://www.dailymail.co.uk/health/article-2735596/The-parents-denial-kids-weight-Those-identify-child-obese-falls-dramatically-fat-normal.html

Reacties niet toegestaan