Limburgers zijn te dik

52 procent van de Limburgers heeft overgewicht. 15 procent van de kinderen is te dik. De provincie trekt nu 1 miljoen euro uit om daar wat aan te doen, schrijft de Telegraaf. Landelijk is 48 procent van de mensen en 11 procent van de kinderen te dik. De provincie Limburg zit behoorlijk boven dat gemiddelde en dat moet in 2025 voorbij zijn. Wijken, scholen, bedrijven en sportclubs kunnen het geld van de provincie gebruiken om het ongezonde gedragspatroon van veel Limburgers te doorbreken.
De Limburgse gedeputeerde Peter van Dijk wil dat alle 33 Limburgse gemeenten serieus werk gaan maken van het bevorderen van een gezonde levensstijl. 'De gevolgen van overgewicht kosten de samenleving miljarden. Bovendien zorgt overgewicht voor een lagere kwaliteit van leven gedurende de laatste levensjaren,' aldus Van Dijk, zelf huisarts van beroep. Ook in Drenthe is een dergelijk provinciaal plan tegen overgewicht en in Gelderland is een gelijksoortig project in de maak.

Bron(nen):   Telegraaf      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Dead Silence

    Paupers.

  2. Vogelbeest

    Ga eens lekker klagen bij de voedselindustrie? Alleen al het verbieden (of “ontmoedigen”) van glucosestroop en smaakversterkers (E621; gistextract; gehydroliseerd eiwit) zal wonderen doen voor het gewicht van de wereldbevolking.

Reacties niet toegestaan