Elk dieet werkt even goed

Montignac, de Voedselzandloper, Sonja Bakker, in de dieetindustrie gaan miljarden om. Elke methode claimt de beste te zijn. Maar in feite doen ze allemaal hetzelfde: zorgen dat je minder eet dan je verbrandt. Uit onderzoek blijkt dat ook dat elk dieet ongeveer even goed werkt, zolang je je er maar aan houdt. Dat staat in een artikel in de Journal of the American Medical Association. Welk dieet effectiever is, is goed om te weten voor mensen die willen afvallen. Dat gaat dan immers sneller. Maar helaas, uit een grondige meta-analyse van 50 studies met 7300 deelnemers kwam naar voren dat er nauwelijks verschil is in effectiviteit tussen diverse diëten, waaronder vetarme en koolhydraatarme afvalmethoden.

Een van de onderzoekers: 'Het is belangrijk dat diëtisten en artsen beseffen dat de keuze voor een dieet niet uitmaakt, omdat niet elk dieet voor iedereen geschikt is. Veel mensen vinden het lastig om zich aan specifieke voorschriften te moeten houden. Het is het beste als een patiënt voor een methode kiest die voor hem het eenvoudigst is om vol te houden.'

Bron(nen):   Science Daily      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Chemical Dude

  Correcter had geweest : geen enkel dieet werkt omdat dat het probleem niet is.

 2. vandehoedenderand

  Minder vreten, meer bewegen. Dat is het hele eieren eten. Heb het al vaak gezegd. Al die diëten zijn pure nonsens. Geldklopperij en eigenlijk gewoon schandalig. Elk pondje komt door het mondje. Het bewegingsaspect is overigens het inferieure onderdeel om af te vallen. Om een zak chips weg te werken, moet je een halve marathon lopen. Beter is het dus om gewoon geen zak chips weg te kanen. Just shut your piehole. Als je te dik bent, is het verstandig om gewoon te beginnen met alle maaltijden door twee te delen en daarmee dus de helft van wat je normaal naar binnen schuift op te schrokken en verder niet te veel vette meuk naar binnen te schuiven. Dat scheelt al meteen een flinke slok op de borrel. En als je daar aan gewend bent geraakt, deel je de boel weer door twee, afhankelijk van hoe dik je bent.

  Daarna gaat het rap.

  Bron: ik zelf. Alhoewel ik na mijn studietijd enigszins corpulent was, ben ik nooit morbide dik geweest. Maar om snel en gezond af te vallen, werkt bovenstaande perfect. Heb je geen onzinboek of dure diëtist voor nodig.

 3. Vogelbeest

  Wie gaat dieeten stopt om te beginnen met de koekjes bij de koffie en de gebakjes op het werk. Dan laat je al gelijk heel wat lege calorieen staan.

Reacties niet toegestaan