Fysiotherapeutische oplossingen die niet werken

De Daily Mail doet verslag van de berichten op Pedro.org, de 'grootste site voor wetenschappelijk onderzoek op het gebied van fysiotherapie'. In hun artikel sommen ze een aantal technieken op die niet blijken te werken: 1. 'Het type matras dat je kiest kan rugpijn voorkomen' - Vervelend voor de mensen die een duur matras kochten om van rugpijn af te komen maar hoogstwaarschijnijk helpt het niet. Na grondig onderzoek bleek het type matras geen verschil te maken 2. 'Rekken en strekken alvorens te sporten voorkomt blessures bij hardlopers' - Ook hier geldt dat uit grondig onderzoek niet naar voren kwam dat dit daadwerkelijk zo is. Wel zou het goed zijn om vóór het sporten de lenigheid te vergroten en het lichaam op te warmen 3. 'Draag een nekkraag als je een whiplash hebt of een nekaandoening' - Zo zou het lichaam sneller helen, maar dat is niet het geval. Alleen wanneer er sprake is van schade aan de wervels is een nekkraag noodzakelijk. In andere gevallen is het zelfs nadelig om er eentje te dragen omdat je dan niets meer met je nek doet terwijl het beter is om voorzichtig te blijven bewegen 4. Ultrasound en spirometer, gadgets die helpen - Vaak zijn dit dure apparaten die nauwelijks effect hebben. Uit het onderzoek blijkt niet dat deze gadgets de patient echt helpen Meer op de Daily Mail en Pedro.org.  

Bron(nen):   Daily Mail      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. marianne martens

  het zijn geen fysiotherapeutische oplossingen maar oplossingen die door andere mede -wetenschappers zijn ontdekt om andere mogelijkheden te gebruiken. De naam fysiotherapie/ peuten gebruiken maakt deze groep weer “zwart” ( weet niet of ik het woord zwart? kan gebruiken ) bij het publiek, terwijl er > duizenden mensen baat bij hebben en worden genezen van hun kwalen.

  • Windows 8

   “maar oplossingen die door andere mede -wetenschappers zijn ontdekt …” en die na onderzoek, niet blijken te werken.

   (in antwoord op marianne martens)
   • marianne martens

    ja, had moeten schrijven dat je vernieuwingen altijd met anderen doet, een geschreven zin om van te griezelen, inderdaad, ga niet zeggen dat je gelijk hebt.

    (in antwoord op Windows 8)
 2. Windows 8

  Beetje dom om er een foto van een massage bij te plaatsen.

Reacties niet toegestaan