Seks met meer dan 20 vrouwen: minder kans op prostaatkanker

Uit een Canadees onderzoek blijkt dat mannen die in hun leven met meer dan 20 vrouwen seks hadden 28% minder kans hadden om prostaatkanker te krijgen. Tegelijkertijd hadden ze ook 19% minder kans op het ontwikkelen van een agressieve vorm van kanker dan mannen die maar 1 sekspartner hadden. Voor homoseksuele mannen gold dat niet. Bij mannen met meer dan 20 mannelijke sekspartners verdubbelde de kans op prostaatkanker en zij hadden 5 keer meer kans op een agressieve vorm van kanker. Alleen seks hebben met 1 mannelijke partner was niet van invloed op het risico. Mannen die nog maagd waren hadden dan weer bijna twee keer zoveel kans op prostaatkanker dan zij die seksueel ervaren waren. De onderzoekers zien als mogelijke verklaring voor het gunstige effect van het hebben van veel vrouwelijke seksuele partners dat dit resulteert in een hogere frequentie van ejaculaties. De beschermende werking tegen prostaatkanker daarvan is al in eerdere studies aangetoond. Uiteraard spelen ook andere factoren spelen een rol. Zo hadden mannen met een familielid dat prostaatkanker heeft twee keer zoveel kans op het krijgen van prostaatkanker.

Bron(nen):   The Independent      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  Dus sex met meer dan 40 = 2 x 28% minder kans? HOERA !!!

 2. Prikker

  Ja.. lol.. alsof maagden minder ejaculaties hebben 😀 😀 😀

 3. Vogelbeest

  Wazige uitslag…. Die 20 haal ik ruimschoots, maar heb nu 15 jaar met mijn vrouw, en sindsdien monogaam. Prostaatkanker verschijnt gewoonlijk pas op latere leeftijd. Het komt vreemd op mij over dat datgene wat ik tussen mijn 20e en 30e heb gedaan invloed heeft op hoe mijn lichaam zich op mijn 60e zal gedragen.

  • Windows 8

   Je zou het dus vreemd vinden dat je longen op je 60ste véél minder effectief zouden werken tov de mijn, mocht jij tussen je 20-30 hebben gerookt als een Turk?

   (in antwoord op Vogelbeest)

Reacties niet toegestaan