Zo vaak moet je douchen volgens wetenschappers

Eigenlijk weet je het wel: elke dag douchen is niet nodig, maar het voelt zo lekker fris. Toch is het niet goed voor je, zeggen wetenschappers. Elke twee, drie dagen onder de douche is beter. Dermatologe Katherine Ashenburg legt uit: 'Elke dag douchen kan je huid uitdrogen en voor irritaties zorgen. Zo was je de goede bacteriën die van nature op je huid leven weg. Kleine scheurtjes zijn het gevolg, waardoor je meer kans loopt op een infectie'. 'Kleine kinderen kunnen beter niet elke dag in het badje. Blootstelling aan vuil en bacteriën op jonge leeftijd maken de huid minder gevoelig bij het verouderen. Het beschermt je tegen allergieën, eczeem en andere huidaandoeningen'. Wie zich toch smerig voelt, kan het beste met een washandje het gezicht, de oksels en de geslachtsorganen wassen. En vergeet de schone onderbroek niet. Onderzoek toonde eerder al aan dat we meer vuil kwijtraken via onze kleding dan met douchen.  

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws      

24 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Olie kwijtraken via onze kleding?

  • Windows 8

   U hebt geen olie absorberende onderbroek? 😀

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Alleen een kleine jaknikker in mijn onderbroek.

    (in antwoord op Windows 8)
    • Daniel

     Sommigen hebben een ja- als zowel een nee-knikker in hun boxershort.
     En nee Windows8 daar is geen wetenschappelijk bewijs voor, alleen op basis van empirisch onderzoek vastgesteld.

     (in antwoord op Burgermans)
     • Windows 8

      Met ‘sommigen’ bedoelt u vast ‘ik’ ? 😉

      (in antwoord op Daniel)
     • Daniel

      Mijn tekst is duidelijk, u hoeft uw conclusies over mijn teksten niet met de hele wereld te delen, laat staan uw vrije interpretaties (is een persoonlijk beredeneerd oordeel) aangaande mijn literaire reacties op Welingelichte Kringen. Gaat u daarvoor naar facebook of ander gedoe.

      (in antwoord op Windows 8)
     • Windows 8

      Misschien hoef ik dat niet , maar doe het lekker toch.

      (in antwoord op Daniel)
 2. Windows 8

  “Zo was je de goede bacteriën die van nature op je huid leven weg. Kleine scheurtjes zijn het gevolg”
  Zo zo, en hoe werkt dat dan Desiré’ke?

 3. Janneke van Vught

  En ik blijf lekker elke ochtend genieten van een heerlijke douche. Heb tot nu toe nog geen problemen

 4. FritsB

  Of douchen nodig is hangt toch volledig van je activiteiten af en de omstandigheden waarin die plaats vinden? Ik las vorige week over een Engelse presentatrice die verteld had dat ze maar twee, hoogstens driemaal in de week douchte, en dat haar man wel twee keer per dag ging schrobben – wat ze overdreven vond. De reageerders vonden haar maar een viezerik. Ik ook, maar ik moet toegeven dat ze er niet verslonst uitzag.

  • Flo

   Hoezo vies?
   Een douche is niet natuurlijk en nergens voor nodig. Het maakt je huid sneller oud, verminderd je weerstand en kost een hoop water en energie. Ik douche gemiddeld 2 a 3 keer in de week. Ik stink niet, heb een jonge huid (mensen schatten me 10 jaar jonger dan dat ik ben) en ben nooit ziek. Indien ik zware inspanningen doe douche ik vaker of neem een hoerenwasje (gezicht, kruis en oksels).

   (in antwoord op FritsB)
   • Dean

    Tja, zometeen komt er een derde die zegt dat ie 2x per week zn ondergoed en sokken verschoond en beweerd dat ie kerngezond en jong is. Maakt het niet minder smerig op.

    (in antwoord op Flo)
 5. Mary Moran

  Dat is verkeerd, met elke dag douchen doe je dode huid weg en maak je je poriën proper en zo kan je huid goed “ademen”, er bestaan goede crèmen om te smeren, zo voorkom je droge huid, je voeten en rug hebben ook water nodig en met een washandje kan je niet overal, zo krijg je rare geurtjes uit je lichaam als je bepaalde delen niet wast zoals rug en voeten, ik neem douche elke dag en elke dag smeer ik mijn lichaam met een goede body lotion en ik heb NOOIT problemen gehad.

  • Nadie

   Nee maar het is ook niet ‘natuurlijk’ om elke dag body lotion te smeren, als je dat niet zou doen zou je ook een grotere kans hebben op en droge probleem huid. wat je zegt over je ‘voeten en rug hebben ook water nodig’ waarvoor dan? Water op je lichaam zorgt ervoor dat vocht uit de huid onttrokken wordt, en dus droger wordt. Je rug wordt echt niet zo vies!

   (in antwoord op Mary Moran)
 6. Allard

  Helemaal niet douchen is nog veel gezonder.

 7. Dirk Rex

  lekker fris gatverdamme, gewoon elke dag douchen en insmeren met een vette crme. niks mis mee. stel gekken. viespeuken bah

 8. Tim Schutte

  Wat een hoop kleine kinderen hier zeg haha…doe het lekker toch!!!Ik douch om de dag en is perfect,wel altijd schone sokken en ondergoed iedere dag maar dat is vrij normaal

 9. Ko Herent

  Wat een onzin. Zeg dit eens even in de tropen. Ik moest me vroeger in de tropische zomer wel drie keer per dag douchen. In de ochtend, na de siësta en in de avond.
  Een in de twee dagen??? Dan zou je weinig vrienden hebben daar :):):)
  Klein van gedachten dit artikel….Europa is de wereld niet.

 10. Dean

  Grootste onzin, 1 toverwoord: Body Lotion. Tweede toverwoord: Niet te heet douchen. Smeerkezen

Reacties niet toegestaan